KTO Yurt Dışında B2b Organizasyonu Düzenlemeye Devam Ediyor

KTO Yurt Dışında B2b Organizasyonu Düzenlemeye Devam Ediyor
Konya Ticaret Odası’nın, Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle Kolombiya, Peru ve Şili’de düzenlediği “Makine Sektörü B2B” organizasyonu tamamlandı.Üç ayrı ülkede toplam 10 gün süren programda Konya makine...

Konya Ticaret Odası’nın, Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle Kolombiya, Peru ve Şili’de düzenlediği “Makine Sektörü B2B” organizasyonu tamamlandı.

Üç ayrı ülkede toplam 10 gün süren programda Konya makine sektöründen 20 firma temsilcisi; Kolombiya’dan 85, Peru’dan 40, Şili’den 40 ithalatçı firma ile bir araya geldi. Üç ülkeden toplam 165 işadamının katıldığı organizasyonda 20 masada toplam 3.300 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

KTO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş’un başkanlık ettiği 20 kişilik ticaret heyeti ilk olarak Kolombiya’nın başkenti Bogota’da sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmelere Kolombiyalı 85 firma katıldı. Büyükelçi Engin Yürür ve Ticaret Müşaviri Soner Akdokur ile görüşene Heyet, Kolombiya’daki iş fırsatları ve ülke hakkında bilgi aldı. Kolombiya’nın ardından ikinci durak olan Peru’ya geçen heyet Peru’nun başkenti Lima’da programa devam etti. Perulu makine sektörü temsilcileriyle bir araya gelen KTO Heyeti 40 firma temsilcisiyle iş görüşmlerini gerçekleştirdi. Program kapsamında Lima Ticaret Müşaviri Alper Subaşı ile birlikte Peru-Lima’da Sierra Exportoda İhracatçı Birliği’ni ziyaret eden heyet, karşılıklı işbirliği için yapılabilecekler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Peru’da programın tamamlanmasından sonra programın son ayağı olan Şili’ye geçildi. Şili’nin başkenti Santiago’da makine sektöründen Şili’li iş adamlarıyla ikili iş görüşmelerini gerçekleştirdiler. Buradaki toplantıda Konya Heyeti Şilili 40 firma temsilcisiyle görüştü. Santiago Ticaret Müşaviri Çağrı Dündar refakatinde Ulusal Tarım Birliği ve Tarım Ürünleri Federasyonu Birliği ziyaret edilerek karşılıklı işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdi.

Organiasyonu değerlendiren, KTO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, “Konya olarak hedeflediğimiz ihracat rakamlarını yakalamak için şimdiden 2016’ya yönelik çalışmalarımıza başladık. Orta Asya, Afrika ve Güney Amerika’da ihracat yelpazemizi genişletmeye çalışıyoruz. Makine sektöründen üyelerimizin Kolombiya, Peru ve Şili’de organizasyon düzenlenmesi talepleri doğrultusunda programın organizasyonunu gerçekleştirdik. Üç ayrı ülkede ithalatçı firmalarla Konyalı firmaları buluşturduk. Görüşmelere katılan heyetimiz Konya’mızın önemli sektörü olan makine sektöründe yeni kazanç imkanlarını değerlendirme fırsatı yakaladılar. Programın hem şehrimiz hem de ülkemiz dış ticareti için faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.