KTO’da Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları Sürüyor
Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından sektörel sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla düzenlenen meslek komiteleri istişare toplantıları devam ediyor.
İletişim Ekipmanları-Elektrikli Ev Aletlerinin İmalatı ve Elektronik-İletişim Teçhizatı İmalatı Toptan ve Perakende Ticareti ile iştigal eden 19. ve 25. Meslek Komitelerinin istişare toplantısı KTO Başkanı Selçuk Öztürk, komitelerin üyeleri ve komitelere bağlı Oda üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
KTO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, “Türkiye 7 Haziran-1 Kasım arasında çok kritik bir süreçten geçti. Ekonomi açısından değerlendirdiğimizde 1 Kasım sonrası küresel krizlere direnç gösterebileceğimiz bir yapıya yeniden kavuştuk. Türkiye ekonomisi küresel ekonomiye entegre olmuş durumdadır. Küresel gelişmelerin kısa sürede reel sektörümüzü de etkileyebileceği bir hale geldik. 1 Kasım seçimlerine piyasaların olumlu tepki verdiğini görmekteyiz. Fakat tüm dünya ekonomileri için 2015 yılı zor bir yıl olarak geçmektedir. Bir müddet daha ekonomik risklerin devam edeceğini söyleyebiliriz. Sektörlerinizin de dünya ve Türkiye ekonomisinden etkileneceğini göz önünde bulundurmalı gelişmeleri takip etmelisiniz. Yeni hükümetin kurulması ve önümüzdeki dört yıl boyunca programlı bir seçimin olmayacak olması, uzun zamandır duraksamış olan ekonominin yeniden ana gündem maddesi haline gelmesi ve yapılması gereken yapısal reformlar açısından da önemli bir fırsat sunmaktadır. Tüm sektörlerimizin ekonomik gelişmeler neticesinde yaşayacağı sorunlara çözüm üretmek amacıyla istişare toplantıları düzenlemekteyiz. 19 ve 25. Komitelerimiz sektörleri ve üyelerimizin talepleri doğrultusunda yönetimimiz ile birlikte çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu günkü toplantımız ile direk olarak üyelerimizden görüş ve önerilerini dinleme fırsatı bulacağız” dedi.
Komiteler adına konuşma yapan Meclis Üyesi Yasin Tezcan da, “19 ve 25 komitelerimiz ağırlıklı olarak beyaz eşya, telekomünikasyon sektörleri yer almaktadır. Ülkemiz beyaz eşyada yıllık 25 milyon adet üretim kapasitesi ile Avrupa’nın en büyük üretim üssüdür. AB’ye ihracatımızın yanı sıra Rusya ve Çin’de de yatırımlarımız bulunmaktadır. Telekomünikasyon da ise mobil iletişimde çok hızlı bir pazar büyüklüğüne ulaştık. Toplantımız ile sektörlerin Konya’daki durumu hakkında bilgi sahibi olacağız. Sektör temsilcilerinin bir araya gelmesine vesile olan istişare toplantıları dolayısıyla Oda yönetimine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından söz alan katılımcılar sektörleri ile ilgili taleplerini dile getirdiler. İstişare toplantısının son bölümünde KTO Karatay Üniversitesi Kariyer ve Gelişim Ofisi Müdürü İbrahim Sarıçiçek, Konya Ticaret Odası işbirliğiyle uyguladıkları “Sektör Danışmanlığı” projesi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Sarıçiçek, Türkiye’de ilk defa bir üniversitede uygulanacak olan proje ile tüm sektörlerin ortak sorunu olan nitelikli eleman açığı konusunun çözümü için katkı sunacaklarını ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.