MEPAŞ'ın vergisi İstanbul'a gidiyor

MEPAŞ'ın vergisi İstanbul'a gidiyor
MEPAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, “MEPAŞ vergi dairesini yeniden Konya'ya taşımak için çalışma başlattı. Ancak bürokratik engeller, MEDAŞ ve MEPAŞ'ın ayrışması bu süreci geciktirdi. Bu durumun ne zaman sonuçlanacağı ise belli değil” dedi

Meram Elektrik Perakende Satış A.Ş (MEPAŞ) Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, şirket binasında düzenlediği basın toplantısında 2013 yılını değerlendirdi. Toplantıda Erol Uçmazbaş'a MEPAŞ Genel Müdür Yardımcısı Özkan Ecevit, Müşteri Hizmetleri ve Operasyonlar Müdürü Abdurrahman Özkaynak ile Enerji Ticaret ve Satış Müdürü Osman Alper Sezen de eşlik etti. Toplantıda konuşan Uçmazbaş, “Şirketimiz vergisini Konya'ya taşıyacak. MEPAŞ'ın vergi dairesini Mayıs ayında Konya'ya taşıyacağını ifade etmiştik. Bürokratik engeller ve ayrışma işlemi nedeniyle bu süreç uzadı. Enerji Piyasası Denetleme Kurumu ve Maliye ile ilgili yasal prosödürleri değiştirmek kolay değil. Bu konuyu neticelendirerek, gündemimizden çıkarmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

BORCU OLAN KAMU KURUMU YOK

Konya'da elektrik borcunu ödemeyen ve borcu nedeniyle mahkemelik olan kamu kurum ve belediyenin bulunmadığını söyleyen Uçmazbaş, “Bu konuda Konya'da bir sıkıntı yok. Niğde ve Nevşehir'de bu sıkıntı var” diye konuştu. MEPAŞ'ın 2013 yılı başında faliyete geçtiğini ifade eden Erol Uçmazbaş, “Şirket olarak toplam 6 ilde 1 milyon 800 bin müşteriye hizmet veriyoruz. 2013 yılındaki öncelikli hedefimiz ayrışmadan doğan organizasyonel yapı değişikliğini, müşterimize yansıtmadan bir an önce tamamlamaktı. Bunu başardık” dedi. 2014'teki öncelikli hedeflerinin hizmet verimi ve kalitesinde artış olduğunun altını çizen Uçmazbaş, “Ayrışma sonrası yaptığımız diğer bir çalışma tüm süreçlerin ortaya konması ve analizi oldu. Amacımız bu süreçlerin iyileştirilerek, müşterilerimizin abonelik işlemlerinin en kısa sürede tamamlanmasıdır. Bu çerçevede, yılın son çeyreğinde bazı uygulamalarımızı revize ederek, süreçleri kısalttık. Bu şekilde müşterilerimiz daha az zaman harcayarak, işlemlerini daha kısa sürede tamamlayabiliyorlar. Bu yıl da bu çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.

ÇİFTÇİ FATURASINA TAKSİTLENDİRME

Tarımsal sulama faturalarının taksitlendirilmesi konusuna da değinen Uçmazbaş, çiftçilerimizin en büyük sorunlarından biri de elektrik faturalarının aylık olarak ödenmesi. Bu durum herkesin başını ağrıtıyordu. Bu sorunu çözmek için 3 bankayla anlaşma yaparak, faturaların kredi kartıyla taksitlendirilmesini sağladık. Şu anda da 2-3 bankayla görüşmelerimiz devam ediyor. Sulama sezonu başlangıcına kadar bu bankalarla da anlaşma yapmış olacağız. Özelleştirmeden önce tahsilat oranı yüzde 23'tü. Çiftçi hasat döneminde fatura ödüyordu” ifadelerini kullandı. Serbet tüketici anlamında 2013 yılının MEPAŞ için bir altın yılı olduğunu söyleyen Uçmazbaş, “2013 yılı sonu itibariyle indirimli elektrik kullanan müşteri sayımız 25 bini geçti. Bu sayı, geçen yıl Nisan ayında bu işe başlarken koyduğumuz hedefin üzerinde. İndirimli elektrik kullanımı, şartları uygun olan herkesin hakkı. Ayda 150 TL'den fazla fatura ödeyenler faydalanıyor. Tüm tüketicilerin indirimli elektrik enerjisi kullanmaya başlamadan önce taahhüt edilen şartları dikkatle okuması gerekiyor. Bilgi almak isteyen tüketicilere kapımız açık” değerlendirmesinde bulundu.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.