Meram’da Haşereyle Mücadele Başladı

Meram’da Haşereyle Mücadele Başladı
Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi halkın daha sağlıklı, temiz ve huzurlu bir yaz dönemi geçirmesi hedefiyle haşereyle mücadele çalışmalarına başladı.Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nd...

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi halkın daha sağlıklı, temiz ve huzurlu bir yaz dönemi geçirmesi hedefiyle haşereyle mücadele çalışmalarına başladı.

Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, sivrisinek, karasinek gibi haşereye karşı öncelikli olarak Larva mücadelesi başlatıldığı belirtilerek, “2015 yılı haşereyle mücadele çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Bu konuda öncelikli olarak haşereye yumurtlama döneminde müdahale edebilmek için Larva mücadelesi yapıyoruz. Çünkü Larva mücadelesi, haşereyle etkin mücadelenin temelini teşkil etmektedir. Larva mücadelesi yapıldığında haşereyle mücadelede yüzde 90 gibi yüksek oranlarda başarı elde edilmektedir. Bu maksatla haşerelerin üreme alanları olan dere yatakları, evsel atıklar, hayvan gübrelerinin bulunduğu alanlar, yeşil alanlar, su kanalları ekiplerimizce ilaçlanmaktadır” denildi.

-PERİYODİK OLARAK SÜRDÜRÜLECEK-

Haşere ile mücadelede Larva yönteminin, sivrisinek ve karasinek larvalarına karşı yapılan bir mücadele yöntemi olduğu vurgulanarak, “Sivrisinekler, sıtma ve bazı önemli hastalıkların taşıyıcısıdır. Yumurta, larva ve pupaları suda bulunur. Bu nedenle temiz ve kirli durgun sular, drene olmamış yağmur suları, rögarlar, akarsuların kıyısındaki durgun veya akış hızı yavaş su birikintileri üremeleri için uygun bölgelerdir. Karasinekler de normal hayatta sıkça karşılaşılan ve herkes tarafından bilinen sineklerdir. Her çeşit çöp, insan ve hayvan atıkları ve insan yiyecekleri ile beslenirler. Bunlar arasında sürekli geçiş yaptıkları için ise önemli hastalıklara taşıyıcılık yaparlar. Önemli üreme alanları açık bidonlar ve konteynerler, rögarlar, gübrelikler ve diğer bütün organik atıkların toplanma yerleridir. Özellikle karasinek ve sivrisineklerin ürediği yerlere yumurta ve larvalarını öldüren larvasit etkili ilaçlar atarak üremeyi durdurmak en etkili yöntemdir. Kullandığımız ilaç 30 güne kadar üremeyi durdurur. Çöplükler, gübrelikler ve su birikintilerinde çok başarılı şekilde yaz mevsimi boyunca periyodik olarak uygulanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Uçkun mücadelesine ise, uçan haşerelerin yoğunluk kazandığı Mayıs ayının 15’inden itibaren başlanılacağı açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.