Meyve sebzede ucuzluk sevinci
Mart ve nisanın da yağış açısından iyi geçtiğini belirten Bayraktar, "Mayısta da yağış devam ederse bu bereketi iyice artırır. Havaların ısınması açıkta yetiştirilen sebzeler başta olmak üzere, bazı tarla bitkilerine ürün bolluğu olarak yansıyacak" dedi. 2011'de tahıl üretimi 35.2 milyon ton, sebze 27.5 milyon ton, meyve üretimi ise 17.2 milyon ton olarak gerçekleşmişti. Ürün bolluğunun tarımsal fiyatlara olumlu yansıyacağını söyleyen Şemsi Bayraktar, örtü altı üründe bolluk olduğunu beliritti. Bu sayede açık alanda yetiştirilen bazı kışlık sebzelerde geçici olarak görülen fiyat artışının, havaların ısınmasıyla düşüşe dönüşeceğini anlattı.
FİYATLAR GİTTİKÇE DÜŞER
İstanbul Meyve ve Sebze Komisyoncuları Birliği Başkanı Burhan Er ise bir ay öncesine göre özellikle ıspanak, pırasa, salatalık gibi sebzelerde yüzde 200'lere varan ucuzlamalar olduğunu söyledi. Havalar ısınırsa sebze ve meyvede 15 gün içinde yüzde 10-20 arasında ek bir indirim geleceğinin altını çizen Burhan Er, "Bundan sonra fiyatlarda artma beklemiyoruz. Düşüş devam eder" dedi.
DOMATES 1 LİRAYA İNECEK
Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Başkanı Mehmet Çakman ise, yağmurlu geçen kış mevsiminin hasadı artırdığını söyledi. Çakman'a göre seraların açılmasıyla birlikte tüketiciler uygun fiyata mevsim sebze ve meyveye ulaşabilecek. 15 gün içinde bugün 2.5 lira olan domatesin pazarda 1 liraya satılmaya başlayacağının altını çizen Çakman, "Salatalık, biber, yeşil soğan gibi mevsim sebzelerinde fiyatlar yüzde 50'nin üzerinde ucuzlar. Bu yaz dar gelirli de bol bol sebze ve meyve yiyebilecek" dedi.
Sabah
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.