Minik Ellerde Büyük İşler-Tohumdan Fidana projesi tanıtıldı

Minik Ellerde Büyük İşler-Tohumdan Fidana projesi tanıtıldı
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Proje Destek Programı kapsamında gerçekleştirilecek Minik Ellerde Büyük İşler-Tohumdan Fidana projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.Selçuklu Belediyesi...

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Proje Destek Programı kapsamında gerçekleştirilecek Minik Ellerde Büyük İşler-Tohumdan Fidana projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi Proje Destek Programı kapsamında Konya Ahlak Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED), Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen Minik Ellerde Büyük İşler-Tohumdan Fidana projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Selçuklu Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen programa, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) Genel Sekreteri Cengiz Kömürcü, Konya Ahlak Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED) Başkanı Hasan Ahat ve öğretmenler katıldı.

Minik Ellerde Büyük İşler-Tohumdan Fidana projesi tanıtım toplantısında projeyi bilgilendirme konuşması yapan Konya Ahlak Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED) Başkanı Hasan Ahat, “İnsan yaratılışı itibariyle açlığa 3-5 hafta, susuzluğa 3-5 gün dayanabiliyor, hiç hava olmaksızın ancak birkaç dakika yaşayabilir. Bu realite dünyamızın ciğerleri olan ormanların önemine dikkat çekiyor. Bilim adamları bir ormanın orman olabilmesi için üzerinden en az 700 ile 800 yıl geçmesi gerektiğini söylüyorlar. 1 santimetre toprak oluşması için ise 1000 yıl geçmeli. Yani 20 santimetre toprak oluşması için 20 bin yıl geçmesi gerekiyor. Bu rakamlar topraklarımızın, ormanlarımızın önemini bir kez daha gösteriyor. Ağaç ve çevre sevgisini minik kalplere nakşetmenin diğer bir adı olan bu projeye katkılarından dolayı Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve ekibine, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar nezdinde tüm eğitim camiasına teşekkür ederim” dedi.

“Proje Destek Programı kurumsal hale geldi”

Selçuklu Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşları ile uzun süredir projeler yürüttüklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Sivil toplum kuruluşları ile yürüttüğümüz projeleri 2 yıldır kurumsal bir hale getirdik. Aralık ayında proje başvurularını alıyor, yıl boyunca yapacağımız projeleri tespit ediyor ve bir program dahilinde bu projeleri destekliyoruz. Geçtiğimiz yıl 107 proje belediyemize sunuldu ve bunların 27 tanesi desteklemeye uygun görüldü. Bunların bir tanesi de bugün tanıtımını yaptığımız çocuklarımıza doğa sevgisini aşılayacağımız Tohumdan Fidana projesi. Ahlak ve çevreyi birleştiren AKÇED ve ÇEKÜD’ e bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Çevre bilinci olan ahlak sahibi gençler yetiştirmek istiyoruz”

Selçuklu Belediyesi olarak birçok alanda çalışma yaptıklarını söyleyen Başkan Altay, “Gerçekleştirdiğimiz faaliyetler arasında en çok önemsediğimiz, gençlerimizin, çocuklarımızın ahlaklı yetişmesini sağlamak ve onlara çevre bilinci verebilmek. Bu proje ikisini birden hedefliyor ve çok başarılı olacağına inanıyorum. Konya belki yeşilin en zor yetiştiği şehirlerden biri. Orman Bakanlığımız, Belediyelerimiz birçok proje ile ağaçlandırma faaliyetleri yürütüyoruz ama bu projede farklı bir şey var, çocuklarımız bu işi kendileri başaracaklar. Tohumların fidana nasıl zor bir aşamadan geçtiğine kendileri şahitlik edecekler. Böylece belediyelerimizin yaptığı çalışmalara koruyucu olacaklarına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da, “Selçuklu Belediyemiz ve AKÇED arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen projenin eğitim camiası olarak içerisinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Biz bu tür projeleri önemsiyor ve önemli buluyoruz. Bunun iki nedeni var. Birincisi bu tür programların eğitime olan katkısı. Eğitim sadece okullarda öğretmenler tarafından verilen bir faaliyet değil. Önce Allah’a, sonra vatanına, insanına karşı sorumlu olduğunu düşünen her kurumun, kuruluşun ve bireyin bu sorumluluğu bizimle paylaşması önemli. Bu açıdan tüm projeleri önemsiyoruz. İkincisi bu projenin doğaya olan katkısı. Doğa deyince ilk akla gelen tabii ki ağaç ve yeşildir. Ağacın, doğanın ve ormanın faydaları ile ilgili ne kadar konuşsak az. Atmosfere, insanlara, toprağa ve tüm canlılara bildiğimiz bilmediğimiz onlarca katkısı var. Bu projeye katkı sunan Selçuklu Belediyemize, ÇEKÜD, AKÇED ve siz değerli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Projeye 57 okul ve 4 bin öğrenci dahil olacak

ÇEKÜD ve proje hakkında slayt eşliğinde bilgilendirme yapan Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) Genel Sekreteri Cengiz Kömürcü, projeye katkılarından dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ve Konya Ahlak Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED)’ e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ÇEKÜD Orta Anadolu Bölge Temsilcisi Dr. Mahmut Alan tarafından uygulamalı tohum ekimi gerçekleştirildi. Alan tarafından programa katılan öğretmenlere tohumun nasıl ekileceği uygulamalı olarak anlatıldı.

57 okul ve 4 bin öğrencinin dahil olacağı Minik Ellerde Büyük İşler-Tohumdan Fidana projesi, tanıtım ve hazırlık ile uygulama safhalarından oluşacak. Kasım ayında başlayacak yarışmanın sonuçları 2017 Mayıs’ta sonuçlanacak. Proje kapsamında öğrencilere Meşe Ağacı tohumu, toprak ve saksı ücretsiz olarak dağıtılacak. En iyi fidanı yetiştiren ilk üç öğrenci ve en iyi anı defteri yazan ilk 3 öğrenci ödüllendirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.