Mühendislik Fakültesi’nde ‘2. Öğrenci Proje Pazarı’ Başladı

Mühendislik Fakültesi’nde ‘2. Öğrenci Proje Pazarı’ Başladı
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından, Teknokent, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle ve TÜBİTAK desteğiyle düzenlenen ‘2. Öğrenci Proje Pazar...

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından, Teknokent, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle ve TÜBİTAK desteğiyle düzenlenen ‘2. Öğrenci Proje Pazarı’ açıldı.

Çevre, Enerji, Bilgi ve İletişim Teknolojileri ile Verimlilik ve Endüstriyel Uygulamalar tematik alanlarında 84 projenin sergilenmeye hak kazandığı proje pazarında, öğrencilere ayrılan standlarda projeleri tek tek inceleyen Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel öğrencilerden projeleri hakkında detaylı bilgi aldı.

Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Halil Cin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılışına Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya İl Müdürü Uğur Özalır, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Lamcı, Konya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karapınar, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Kamış, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

“AR-GE’YE ÖNEM VERİLMELİ”

Proje pazarının açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Kamış, “Üniversitelerin temel görevleri olan eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma yapmanın yanında, ülkenin ve bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine öncülük etmek, katkı sağlamak ve sorunlarına çözüm üretmek gibi görevleri de vardır. Bu durumda ülkemizin kalkınması ve sanayide öncü konuma gelmesi için iyi yetişmiş mühendislere ihtiyacımız vardır. Burada da görev mühendislik fakültelerine düşmektedir. Mühendislik fakültelerinde Ar-Ge’ye önem gösterilmesiyle yetiştirilen mühendislerin de bu sayede teknolojiyi tüketen değil üreten mühendisler olmaları sağlanabilecektir. Bunu yapabilmelerini sağlamak için de ne kadar erken yaşta proje yapmayı öğrenirler ve bu sürece alışırlarsa, mezun olduklarında o kadar yüksek özgüvene sahip olacaklar ve yeni projeler üretmek için daha fazla bilgi birikimine sahip olacaklardır” dedi.

“ÖĞRENCİLER BURADA İLERİSİ İÇİN TOHUM ATMAKTADIR”

Selçuk Üniversitesi’nin en fazla öğrenci sayısına sahip olan fakültesinin mühendislik fakültesi olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Mühendislik Fakültesi 8 bin 500’e yakın öğrencisiyle şu anda Türkiye’de yaklaşık 70 üniversiteden daha fazla öğrenciye sahip ve öğrencilerine nitelikli eğitim vermektedir. Öğrenci Proje Pazarı, bizim fakültemizden beklentilerimiz arasındaydı. Bu yıl ikincisi düzenlenen bu etkinliğin geçen yıl çok verimli geçtiğini ve 40’ın üzerindeki projenin patente dönüştürülmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini biliyoruz. Selçuk Üniversitesi geçen yılın rakamlarıyla Türkiye’deki 176 üniversitenin arasında en fazla patent başvurusu yapan üniversitedir. Bu tür etkinlikler öğrencilerimizde proje yapma kültürünün yerleşmesi ve devamlılılğının sağlanması açısından son derece önemlidir. Çünkü burada yapılan çalışmalar ilerisi için bir tohum atılma sürecidir ve öğrencilerimiz attıkları bu tohumların sonuçlarını ileride görecekleridr. Öğrencilerimiz ilerleyen zamanlarda ortaya koydukları çok daha nitelikli çalışmalarla bizlerin ve toplumun karşısına çıkacaklardır. Bu etkinlikte emeği geçen başta öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İki gün sürecek olan proje pazarında öğrenciler kendilerine ayrılan standlarında gün boyu ziyaretçilere projeleri hakkında detaylı bilgi verecekler ve ikinci günün sonunda Çevre, Enerji, Bilgi ve İletişim Teknolojileri ile Verimlilik ve Endüstriyel Uygulamaları tematik alanlarında jürinin kararıyla ödüllerini alacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.