Nasreddin Hoca Akşehir'de göle maya çaldı

Nasreddin Hoca Akşehir'de göle maya çaldı
Akşehir’de gerçekleştirilen 65. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri bu yıl da büyük bir coşkuyla başladı.

Yerli yabancı misafirlerin katılımıyla gerçekleştirilen şenlikte Temsili Nasreddin Hoca unvanıyla İlker Ayrık misafir edildi. Şenliğe, vatandaşların yanı sıra sanattan siyasete pek çok alandan protokol üyeleri katılım sağladı.

Altı gün altı gece sürecek etkinliklerin ilk günü Temsili Nasreddin Hoca’nın Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal tarafından davet edilmesi ile başladı. Davetin ardından göle maya çalma geleneği yerine getirildi. Temsili Nasreddin Hoca’nın ardından, Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, CHP Konya Milletvekili Barış Pektaş, Akşehir Kaymakamı Mehmet Özel, Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Akşehir Belediye Başkanı A. Nuri Köksal, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akboğa, Akşehir Ticaret Odası Başkanı Ender Kalkan, sanatçı Melihat Gülses, Nasreddin Hoca Turizm Derneği Başkanı Tarık Buğra, Emniyet Müdürü Erdinç İnce ve de Teğmen Fazlı Muhammed Cavlı göle maya çalarak iyi temennilerde bulundu.

whatsapp-image-2024-07-05-at-18-27-15.jpeg

YA TUTARSA DEMİYORUZ İLLA TUTACAK DİYORUZ!”

Temsili Nasreddin Hoca’nın Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal tarafından şenliğe daveti ile başlayan program, göle maya çalma seremonisi ile devam etti. Göle maya çalan Temsili Nasreddin Hoca İlker Ayrık, “ya tutarsa değil illa tutacak” temennisi ile 65 yıllık geleneği yerine getirdi.

Temsili Nasreddin Hoca İlker Ayrık konuşmasında; “En sevdiğim torunlarımdan birinin yaptığı bu işin arkasında duruyorum ve bu sene göle maya çalıyoruz. Bu yıl ki niyetimiz, tüm dünyada acımasız savaşlar olurken ve bundan en çok çocuklar zarar görürken tüm çocuklar gülsün diye temenni ediyoruz ve mayamızı çalıyoruz. Ama bu sene bir farklılık var ya tutarsa demeyeceğiz, illa tutacak diyeceğiz, illa tutmalı diyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

GELENEKSEL KORTEJ MİZAH YOLUNDA SON BULDU!

Göle maya çalma programının ardından Temsili Nasreddin Hoca eşeğine ters bindi ve tüm misafirlerin katılımıyla Tarihi Ermeni Kiliseni ve Çınaraltı Cami’ye kadar uzanan kortejde renkli görüntüler yaşandı. Nasreddin Hoca ve eşeğini takip eden halk ve protokol üyeleri yürüyüşün sonunda Nasreddin Hoca Mizah Yolu’nu ziyaret etti. Tarihi Ermeni Kilisesinde gerçekleştirilen resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Mizah Yolu’nu ziyaret eden misafirlere kültürden sanata, resimden, Paramotor gösterisine kadar pek çok alanda etkinlikler sunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.