NEÜ Ulusal Tıp Eğitimi Sempozyumu’na Ev Sahipliği Yapıyor

NEÜ Ulusal Tıp Eğitimi Sempozyumu’na Ev Sahipliği Yapıyor
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) 6-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Katılımlı Ulusal Tıp Eğitimi Sempozyumu’na ev sahipliği yapıyor.Prof. Dr. Asım Duman Konferans Salonu’nd...

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) 6-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Katılımlı Ulusal Tıp Eğitimi Sempozyumu’na ev sahipliği yapıyor.

Prof. Dr. Asım Duman Konferans Salonu’ndaki sempozyuma, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Tıp Dekanları Konsey Başkanı Prof. Dr. Muhammed Güven ve çok sayıda üniversiteden dekanlar ile öğretim üyeleri katıldı.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Tıp eğitimindeki sorunların önümüzdeki yıllarda daha sağlıklı çözümlere kavuşturulacağını umut ediyorum” dedi. İnsanlığa nitelikli hizmet üretecek yetkin meslek erbabı yetiştirmek ve hekimliğin dünya genelinde benzer standartlar içerisinde icra edilmesine Türk hekimlerinin de katkıda bulunabileceği bir eğitim kalitesini korumak, daha üst seviyeye çekmek yönünde konunun tüm paydaşlarının ön prensip anlaşmasının bulunduğunu hatırlatan Rektör Şeker, tıpta teknoloji konusuna da değindi.

Teknolojinin tıp eğitiminde ciddi bir ekonomik maliyet oluşturduğunu ancak bir taraftan da olmazsa olmaz noktada bulunduğunu ifade eden Rektör Şeker, “Ölçme değerlendirme altyapısından tedavinin birçok aşamasına kadar yüksek teknolojiyi kullanıyoruz. Bu anlamda sempozyumun geleceğe ışık tutacağını ve ülke kaynaklarının tıp eğitiminde daha uygun kullanımı için de önemli bir yol gösterici olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

NEÜ eram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celattin Vatansev ise, teknolojinin gelişmesiyle tıbbın da geliştiğini belirterek, öğrencilere “Özellikle fizik muayeneyi es geçmemiz doğru değildir, teknolojiyi de fizik muayeneyi de kullanmalıyız” dedi.

Tıp Eğitimini Geliştirme Derneği Başkanı Doç. Dr. Levent Altıntaş da tıp alanındaki akademisyenlerin müstesna bir iş yaptığını ve yetiştirilen öğrencilerin en az 50 yıl hizmet verdiklerini belirtti. Altıntaş, “Türkiye’de çok sayıda tıp fakültemiz var ve bunların önemli bir kısmında tıp eğitimi anabilim dalı var. En önemlisi tıp eğitiminde ortak konuşma zemini oluşturabilmemiz” dedi.

Mini bir konserin ardından program farklı başlıklardaki sunumlarla devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.