NEÜ’den havacılık yönetimi bölümünü tercih edecek öğrencilere uyarı
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri fakültesi de gerek iş imkanı gerekse kaliteli eğitim için ön plana çıkıyor.
Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulutaş öncelikle havacılık yönetimi bölümünü tercih edecek öğrencilere uyarılarda bulundu. Öğrencilerin adli sicil kaydının bulunmaması gerektiğini söyleyen Ulutaş, görme, işitme kaybı gibi engeli bulunanların da bölümü tercih edemeyeceğini kaydetti.
“Mezunlar Gelecekte Havacılık Sektörünü İdare Edecek”
Havacılık yönetimi bölümü öğrencilerinin hangi pilotun nereye gideceğini, hangi hattın açılıp hangisinin kapatılması gerektiğini, uçağın nereden nereye uçacağını planlayacağını anlatan Ulutaş, mezunların genel olarak havacılık insan kaynağını idare edeceğini anlattı.
Ulutaş, “Mezunlar gelecekte havacılık sektörünü idare edecek. 2018’de faaliyete geçecek 3. büyük havalimanı açıldığında ciddi personel ihtiyacı olacak. Hem uçak sayısındaki artış hem yeni havalimanının personel ihtiyacı, gelecek öğrencilerin mezuniyetinde iş bulma anlamında çok büyük fırsat olacak” diye konuştu.
Ulutaş, Türkiye’de toplam 5 üniversitede havacılık yönetimi bölümü olduğunu hatırlattı ve NEÜ’nün genç, dinamik ve uzman kadrosuyla öğrencileri en iyi şekilde yetiştireceğinin altını çizdi.
Uçak Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Memduh Kara, “Birçok mühendislik bölümü birçok üniversitede var ama uçak mühendisliği az yerde olduğu için öğrencilerimizin diğer mühendisliklere göre iş imkânı daha çok olacak. Uçak mühendisliği bölümünün revaçta olması; havayolu taşımacılığının ve insansız hava araçlarının gelişmesinden kaynaklanıyor” dedi.
Bir uçağın tasarımından bakım onarımına kadar pek çok işin uçak mühendisleri tarafından yapıldığını aktaran Kara, sadece havayolu şirketinde kullanılan yolcu taşıma uçakları değil aynı zamanda savunma sanayindeki savaş uçakları ve insansız hava araçlarının tasarımı, modernize edilmesi, gerektiğinde tamir ve bakımının yapılması ile sürekli geliştirilmesinin uçak mühendisleri tarafından yapıldığını dile getirdi.
“Öğrenciler son teknoloji ürünü atölyeler ve laboratuvarlarda eğitim görecek”
Üniversitelerinin hızla geliştiğini belirten Kara, teknolojinin yer aldığı atölyeler ve laboratuvarların kurulduğunu ifade ederek, “Öğrencilerimiz en güncel teknolojiden yararlanacaklar. Mezun olduklarında diğer üniversitelerden mezunlara göre bu yeni teknolojiler ve genç, dinamik kadronun verdiği eğitim sayesinde daha nitelikli olacaklar” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.