O vatandaşların Necati Başkan'dan ortak talebi
Özü itibariyle; özellikle bazı kız evlerinin durumu abartarak, oğlan evinden gereksiz ve abartılı isteklerde bulunduğunu, oğlan evinin de imkanı olmamasına rağmen başta yemek ikramı olmak üzere altından kalkamayacağı harcamalara girdiğini ve evin bahçesinde tutulabilecek düğünün illa salonda tutularak harcamaları ek külfet getirdiğini kaydetmişti.
Bu açıklamayı haberfark.net'te "Düğün tutalım derken tefeci sarmalına dolanmayalım" başlığıyla haber yaptık. Kısa sürede 5 bine yakın okundu haber...
Ancak, bununla birlikte olayın biraz derinliğine inip baktığımızda farklı bir manzara ile karşılaşmak mümkün....
Geçtiğimiz yıllarda haberfark.net'te bir haber vardı, "Köyde ağa olma, şehirde hamal ol! Artık köye kız vermiyorlar!" başlıklı haberin spotu aslında haberini içeriğine ışık tutuyordu; "Aileler, artık köyde yaşayana ve hayvancılıkla uğraşana kızını vermek istemiyor. ebeveynler şehirde kirada oturanı ve asgari ücretle çalışanı bile köyde ekonomik durumu iyi olan "ağalara" tercih ediyor." deniliyordu.
Yani köyden bir aile oğlu için dünür gittiğinde adeta maça 1-0 yenik başlıyor, çünkü artık genç kızların ve ebeveynlerin ilk tercihi "şehir"
Köyde ikamet edip oğlu için dünür giden ve böyle bir psikolojideki aile...
1990lı yılların meşhur reklamı aslında tek cümleyle bize çok şey anlatıyordu, "Her gelin kızın rüyası zetina dikiş makinesi..." reklamının spot cümlesinde olduğu gibi, evlenecek her gencin rüyası da hiç bir fedakarlıktan kaçınmadan kendisi için şanına yakışır bir düğün....
Netice itibariyle evlatlarının mürüvvetini görmek isteyen ebeveynler, Necati Başkan'ın ifade ettiği gibi imkanlarından kat kat öteye giderek düğün tutuyorlar.
Onlar da bunu bir keyfiyet olarak değil, bir zorunluluk olarak görüyorlar.
"Ne yani komşumun kızı anlı-şanlı salondan çıkarken, ben de kızımı bahçede tozun toprağın içinde gelin edeceğim" diyen kızın annesine gel de anlat, "israf ve imkansızlığı..."
Çok uzattım farkındayım...
Hadi düğün yemeği, mobilya, abartılı takı hepsi bir yana....
Ama düğün salonu artık günümüzün olmazsa olmazı...
Aslında bu oğlan evininde işine geliyor....
Eğer yemekte vermiyorlarsa; düğün salonun girişinde misafirleri karşılamak, düğün bitince de uğurlamak:)
Gerisi salon işletmecisine kalmış!
Salon kültürünün oturması ile birlikte bölgemizde bu ihtiyaç yıllardır kendini somut olarak gösteriyor...
Eskil Belediyesi bundan en az 10 sene önce düğün salonu yaptı.
Kökez muhtarlığı yaptı.
Eşmekaya Belediyesi yaptı.
Eskil Belediyesi ise geçtiğimiz yıllarda salonu kiraya verme yolunu tercih etti.
Son olarak; Necati Başkan'ın oldukça dikkat çeken ve ilgiyle okunan o haklı uyarılarının karşı pencereden bakıldığında insanları o noktaya taşıyan sosyal boyutlar var...
Ve yapılan bütün yorumların ortak noktası ise insanların Eskil Belediyesi'nin kendilerine uygun salon tahsis etmesi.
Belgemen'in bu sese önce kulak vererek ardın da ses vererek Eskilli vatandaşlara bu mutlu gününde en azından uygun fiyata salon tahsis ederek bir nebze olsun onlara kıymete geçecek bir destek vermiş olacağı muhakkak.
Evet Sayın Belgemen, hassasiyet gösterip uyarıda bulunduğunuz o Eskilli vatandaşların sizden ortak talebinin adı net, "DÜĞÜN SALONU..."
Eskil ilçe merkeziyle birlikte Bozcamahmut, Kaputaş ve Karakol Yaylası gibi bir kaç farklı noktaya kurulacak salonlar... Talep ediliyor.
Bilginize arz olunur efendim!
haberfark.net
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.