Perakendeciler Konya'da buluştu

Perakendeciler Konya'da buluştu
Türkiye Perakendeciler Federasyonu ve Konya PERDER işbirliğiyle Konya’da düzenlenen ‘Perakende Zirvesi’ne 6 yüzün üzerinde perakendeci katıldı.

Dedeman Otel’de gerçekleştirilen konferansa Vali Muammer Erol, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, iş adamları ve 600’ün üzerinde yerel perakendeci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, yerel perakendecilerin yasal düzenlemelerden beklentilerini dile getirdi. Mustafa Altunbilek, “Perakende Yasa Tasarısı, son günlerde sıkça konuşuluyor ve tartışılıyor. Mutlu oluyoruz. Sektörümüzün mutlaka bir yasası olmalıdır. Pazar günü marketler açılsın mı açılmasını tartışmak yerine sektörün bir meslek olarak kabul görmesi gerekiyor. Eğitim, sektörümüz için çok önemli bir sorun. Tüm bu sorunlar çözüldükten sonra perakendecilik meslek olarak kabul görecek. Bizde bu anlamda çalışanlarımızın dinlenmesi açısından Pazar günkü tatile sıcak bakıyoruz” dedi.

HEDEF: 350 MİLYAR DOLAR

KTO Başkanı Selçuk öztürk ise, "Hz. Mevlana’nın vuslatının 741. yıldönümünde yoğun günler geçiren şehrimizde Şeb-i Arus törenlerinin hemen ertesinde düzenlenen Perakende Zirvesi dolayısıyla birbirinden değerli konuklara ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Tüm misafirlerimize bu vesileyle hoşgeldiniz diyor son derece önemli bir organizasyon olan Perakende Zirvesi’nin Konya’da düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Günümüzde ticari hayatın temelini oluşturan perakendeciliğin ekonomi içerisindeki önemi gün geçtikçe artırmaktadır. Türkiye perakende harcamaları ve pazar büyüklüğü ile önemli bir potansiyele sahip bulunmaktadır. 2014 yılı sonu itibariyle sektörün 350 milyar dolar büyüklüğe ulaşması beklenmektedir. Bu da Türkiye’nin milli gelirinin üçte birine eşit bir rakamdır. Sektörün 2023 yılına kadar ise yıllık yüzde 10 büyümesi beklenmektedir" ifadelerini kullardı.

Kayıt dışı ekonominin Türkiye ekonomisi için olumsuz sonuçlar doğurduğunu kaydeden Öztürk konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Bazı resmi raporlara göre, kayıt dışı ekonominin GSMH’nin yüzde 30 ile yüzde 50’sini oluşturduğu tahmin edilmektedir. Bu durum, sadece ekonomide haksız rekabete değil, çok büyük vergi kaçağına da yol açmaktadır. Modern perakende sektörü, doğası gereği tüm işlemlerin kayıtlara alınmasını temel kural olarak benimsediğinden dolayı, söz konusu vergi kaçağına karşı net bir çözüm sunmaktadır."

BUGÜN DE DEVAM EDECEK

Konya PERDER Başkanı Ali Kaya, Şeb-i Aruz sonrası böyle bir konferansı gerçekleştirmenin önemine değinerek, “Tüm sponsorlarımıza ve konferansa ülkemizin çeşitli illerinden katılan perakendecilerimize teşekkür ediyorum. 2 gün boyunca Konya’da perakende sektörünün konuşulması çok güzel” diye konuştu. Konuşmaların ardından sektör temsilcileri kalımcılara sunum eşliğinde bilgi verdi.

Konya Ticaret Odası ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Perakende Zirvesi’nın sponsorları arasında Torku, Cebel, Zade, Bağdat Baharat, Beyaz Kağıt, Çağlak, Çağlayan Soğutma, Duru Bulgur, elvan Gıda, Golda, Lila Kağıt, Parex, Özçiğdem Kuruyemiş, Perilla, POS A.Ş, Selva, Tamek ve Zara Bal yer alıyor.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.