Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Dijitalleşme Sürecin Hızlı İlerliyor”
ASÜ'lü olmak isteyen uluslararası ve lisansüstü öğrenci adayları tüm başvuru işlemlerini çevrim içi ortamda yapabiliyor. Personele dair tüm bilgilere anlık erişim sağlanabilen Personel Bilgi Sistemi, üst kurumlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile yazışmaların hızlı ve güvenli biçimde yapılabilmesini oluşturan Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi de (KEP) ASÜ'de aktif biçimde kullanılıyor. Diğer taraftan öğrenciler, Öğrenci Bilgi Sisteminin (ÖBS) yanı sıra ÖBS Mobil Uygulaması ile derslere, sınav bilgilerine, etkinlik duyurularına, üniversite ile alakalı kimi bilgilere kolaylıkla erişim sağlayabiliyor. Bunlarla birlikte mezuniyet ve ilişik kesme, e-transkript belgesi edinme, kütüphane işlemleri, Mezun Bilgi Sistemi, Ortak Eğitim başvuru ve takibi, ders dışı etkinlik süre izleme, Akıllı Geçiş Sistemi, Akıllı Bisiklet Sistemi ve Bilimsel Araştırma Projeleri gibi süreçler de çevrim içi ortamda yapılabiliyor.
Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, dijitalleşme çalışmalarının önemli olduğunu ve pek çok kolaylık sağladığını kaydederek, "Biz göreve geldikten sonra devreye aldığımız Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile imza ve iş akış süreçleri hızlandı. Bu çalışmalar aynı zamanda kaynakların etkin kullanımı ve zaman tasarrufu oluşturuyor. Öte yandan bilindiği üzere ASÜ en çevreci üniversiteler arasında yer alıyor. Dijitalleşmeyle birlikte sıfır atık uygulamalarına ve doğayı korumaya da katkı vermiş oluyoruz" diye konuştu.
Şahin, çevrim içi ortamda yapılabilen işlem sayısını ve bu işlemlerin niteliğini arttırmaya yönelik faaliyetlerin dikkatle takip edildiğini ve geliştirme çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekledi. haberfark.net
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.