Rektör ACAR ASÜ Öğrencilerine İslamofobi’yi Anlattı
- Amaç İşgalleri ve Sömürüleri Meşrulaştırmak -
Özellikle “İslamofobi” ve “Anti-İslamizm” kavramlarından söz eden ve bu iki kavramın iyi bilinmesi gerektiğini söyleyen ASÜ Rektörü Prof. Acar, “İslamofobi, “İslam’a ve Müslümanlara yönelik çeşitli nedenlerle duyulan korku, endişe ve uzak durma” olarak açıklanabilir. Anti-İslamizm ise “İslam’a ve Müslümanlara karşı bilinçli, organize ve sistemli bir düşmanlık çabasıdır ve bu iki kavram birbirinden farklıdır” dedi. Dünyada terör saldırılarının İslam’la özdeşleştirildiğini ve medya aracılığıyla bunun gündemde tutulduğunu belirten Acar, meselenin detaylarının farklı olduğunu vurguladı. Egemen güçlerin özellikle enerji kaynaklarının yoğun olarak bulunduğu Ortadoğu’da nüfuzunu arttırmaya çalıştığını, bu nedenle Müslüman ülkelerde devam eden işgallerin, sömürülerin, iç savaş ve adaletsizliklerin meşrulaştırılmaya çalışıldığını kaydeden Rektör Acar, “Bunun için İslam’la terör yan yana getiriliyor ve tüm bu adaletsizlikler kamufle edilmeye çalışılıyor. Dünyanın çeşitli yerlerinde, Müslüman olduğunu iddia edenlerin düzenlediği kimi eylemler ortaya çıktığında “Biz İslam’la değil terörle mücadele ediyoruz” denilerek hedef saptırılıyor” dedi.
- Yeni Bir Düşman Oluşturulmaya Çalışılıyordu… -
Bir terör eyleminin ardından Müslüman kimliğinin ön plana çıkartılmasının çifte standart olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Acar, “Amerika’da iyi eğitim görmüş beyaz bir Hıristiyan, Oklahoma bombalamasını gerçekleştirdi. Bu eylemde 300’den fazla insan öldü ve hiç kimse bu kişiye “Hıristiyan Terörist” demedi. Birkaç yıl kadar önce Norveç’te bir Hıristiyan 72 kişiyi öldürdü. Buna da hiç kimse “Hıristiyan Terörist” demedi. İsrail’in eski Başbakanlarından İzak Rabin Yahudi bir fanatik tarafından öldürüldü ve buna da hiç kimse “Yahudi Terörist” demedi. Yani bu eylemler, kişilerin dini inanışlarıyla özdeşleştirilmedi. Ama ardında Müslüman kimliğine yönelik birtakım izler bırakarak yapılan eylemler ve işlenen cinayetlerde kişilerin dini kimlikleri öne çıkarılıyor ve “Bunlar Müslüman teröristlerdir, gördünüz mü İslam eşittir terörizm” deniliyor; dikkatler hemen İslam karşıtlığına, İslam düşmanlığına çekiliyor” dedi.
Rektör Acar, İslamofobi’nin Avrupa’daki bozuk ekonomik yapı, nüfuz mücadelesi, Sosyalist Blok’un dağılmasının ardından yeni bir düşman oluşturmak maksadıyla körüklendiğinden bahsetti ve aşırı sağcı, ırkçı yapılanmaların güçlendiğini ve bunun da siyaseten oya tahvil edilmeye çalışıldığını vurguladı. ASÜ Konferans Salonu’ndaki etkinlik öğrenciler ve akademisyenlerden yoğun ilgi gördü.
haberfark.net
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.