Şehrin Tasarım Atölyesi’nden "Perde Arkasındaki Umut Projesi"
Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Şehrin Tasarım Atölyesi, Perde Arkasındaki Umut Projesi'yle; Konya Kadın Ceza İnfaz Kurumu'nda anneleri ile birlikte yaşayan 0-6 yaş arasında çocuklarla her hafta Cuma günleri farklı atölye çalışmaları yürütüyor.
Farklı alanlardaki projeleriyle dikkat çeken Meram Belediyesi Şehrin Tasarım Atölyesi, Perde Arkasındaki Umut projesinde ise cezaevinde anneleriyle birlikte yaşayan 0-6 yaş arası çocuklar hedef kitle olarak seçildi. Şehrin Tasarım Atölyesi tarafından projeyle ilgili yapılan açıklama şöyle:
"Çocuklar en temel süreçlerini cezaevi koşullarında geçirmekte ve çevreden en çok etkilendikleri dönemde her türlü suçlu profiline tanıklık etmektedir. Çocukların bu dönemi en az zararla geçirmeleri için fizyolojik ve zihinsel gelişimini sağlıklı şekilde tamamlayacağı bir ortam oluşturmalı ve birlikte kaldıkları annelerinin ebeveynlik becerileri geliştirilmeli, aralarındaki duygusal bağ kuvvetlendirilmelidir. Amacımız bu çocukların eğitim imkânlarını iyileştirmek, topluma kazandırılmalarını sağlamak, dışarıdaki hayata hazırlamak, çok yönlü gelişimlerini desteklemek, en yakın çevresi; annesi yoluyla çocuğun var olan potansiyellerini ortaya çıkarmak ve ilişkilerini güçlendirmektir. 0-6 yaş arasındaki bu çocukların maruz kaldıkları sosyal, çevresel ve ailesel faktörler gelecek yaşamlarını önemli derecede etkilediğinden dolayı; iyi gelişemeyen, desteklenemeyen çocukların yaşadıkları bu dönemi en az zararla geçirmeleri ve topluma kazandırılmaları hedeflenmektedir. Bu doğrultuda; çocukların öğrenme yaşantılarının kaliteleri artırılmalı, büyüme, gelişme ve öğrenme ortamları nitelikli hâle getirilmelidir. Çocukların gereksinimleri, ilgi alanları, öğrenme şekilleri dikkate alınarak hazırlanacak 1 yıllık bir eğitim programı ve çocuğun gelişimine destek vermesine olanak sağlayacak anne destek programıyla, yaşıtlarıyla eşdeğer bir eğitim ortamı sunmayı amaç edinen projemizde; çocuklarımızın akran uyumunu sağlamak, onları dışarıdaki hayata hazırlamak, farklı bilgi ve becerileri öğretmek, annelere olumlu çocuk yetiştirme tutumlarını tasvir etmek, hayal dünyalarını zenginleştirmek, annenin çocuğuyla doğru iletişim kurabilmesini desteklemek, çocukları okula hazırlamak, çocukların tutum ve davranışlarında önemli değişiklikler sağlamak, yaşamın farklı dönemlerinde yaşanabilecek sorunlar hakkında bilgi vermek ve bu sorunların çözümüne hizmet edecek farkındalık ve becerileri kazandırmak amaç edinilmiştir."
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.