Selçuk, 13. Ulusal Sinirbilim Kongresi’ne Hazırlanıyor
Selçuk Üniversitesi (SÜ) 13. Ulusal Sinirbilim Kongresi’ne (USK) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
30 Nisan - 3 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinirbilim Derneği’nin (TÜBAS) desteğiyle düzenlenecek kongrenin açılış sunumunu dünyaca ünlü bilim adamı, Amerikan Beyin Cerrahları Birliğince ‘Yüzyılın Beyin Cerrahi’ seçilen ve bugüne kadar pek çok ulusal ve uluslarası ödüllerle adını tıp dünyasına duyuran Prof. Dr. Gazi Yaşargil verecek. Türk tıp dünyasının yetiştirdiği en önemli nörocerrahlardan Prof. Dr. Yaşargil, alandaki çalışmalarını ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak. Selçuk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen kongreye yurtiçinden ve yurtdışından alanında uzman 600’ün üzerinde bilim insanı katılacak.
TÜBAS desteğiyle Selçuk Üniversitesi Sinirbilim Araştırma Merkezi (SÜSAM) tarafından düzenlenen kongrede, moleküler ve hücreselden davranışa, yapısaldan görüntülemeye, metodolojiden deneysel modellere ve yeni tedavi stratejilerine kadar sinirbilimin her alanından konferans, sempozyum, panel ve sunumlara yer verilecek. Ayrıca, kongrenin ilk günü düzenlenecek kurslarla genç sinirbilimcilerin bilgi, beceri ve perspektiflerinin gelişmesine katkı sağlanması hedefleniyor.
KONYA’DA İLK
Sinirbilim kongresinin Konya’da ilk kez düzenlendiğini belirten SÜSAM) Müdürü ve 13. Ulusal Sinirbilim Kongresi Eşbaşkanı Prof. Dr. Hasan Serdar Gergerlioğlu, “Üniversitemizin ev sahipliği yaptığı kongre, bilimsel içeriği, zengin sosyal müfredatı ve çok eksenli etkileşimlere imkân tanıyan multidisipliner konseptiyle sinirbilimle ilgilenen katılımcıları tek bir çatı altında toplamayı hedefliyor. Türkiye’den ve yurtdışından sahasında uzman 600’ün üzerinde bilim insanının katılacağı bu kongreyle sinirbilimcileri Selçuk Üniversitesi çatısı altında buluşturmak istiyoruz. Kongre, sinirbilim uzmanlarını ve gelecekte alanında uzman olmayı isteyen genç sinirbilimcileri Türkiye’de ilk kez eşit katılımla bir araya getirecek. Pek çok panel, konferans ve sunumların yapılacağı kongrede yurtiçinden ve yurtdışından katılan sinirbilim alanının uzmanları, deneyimleri ve çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verecekler” dedi.
“KONGRE GELECEĞE IŞIK TUTACAK”
Selçuk Üniversitesi olarak yeni yüzyılın sinirbilimcilerinin buluştuğu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, “Konya’da ilk kez düzenlenen ve alanında uzman sinirbilimcileri ve genç sinirbilimcileri bir araya getiren bu kongreye üniversite olarak ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz. Bazı alanlarda ilk 500’de yer alan Selçuk Üniversitesi, Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi’nde Anadolu’daki üniversitelerin arasından sıyrılmış ve ortaya koyduğu bilimsel çalışmalarıyla 1’inci sıraya oturmuştur. Selçuk Üniversitesi bugün bünyesinde bulundurduğu 22 fakülte, 6 enstitü, 5 yüksekokul, 22 meslek yüksekokul, 1 devlet konservatuvarı ve 80 bini bulan öğrencisi ile Türkiye’nin hatta dünyanın en iyi üniversiteleri arasında kendine yer edinmeyi başarmıştır. Böylesi bir kongreye ev sahipliği yapmamız da bunun en temel göstergesidir. Gerçekleşecek olan kongrede alanda yapılan çalışmalar ve yeniliklerin karşılıklı tartışmalarla geliştirilmesi sağlanacak ve geleceğe ışık tutacaktır. Selçuk Üniversitesi gerek sosyal ve kültürel, gerekse bilimsel altyapısıyla böylesi önemli bir kongreye ev sahipliği yapmaya hazırdır. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve değerli katılımcılara şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.
NBEYİN VE SİNAN CANAN
Kongre çerçevesinde düzenlenecek olan pek çok konferans, sempozyum, panel ve sunumların yanı sıra kongrenin son günü Beyin ve Sinirbilim üzerine akademik çalışmaları olan Doç. Dr. Sinan Canan tarafından hazırlanan ve sunulan ‘nBeyin Konferansı’ Konya Bilim Merkezi’nde halka açık düzenlenecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.