Selçuk, Dünya’da Marka Üniversite Olacak
Selçuk Üniversitesi’nin 41. kuruluş yıl dönümü düzenlenen törenle ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Üniversitemizin 50. yılında ‘Dünya’da marka üniversite’ olacağından ‘öncü ve yenilikçi üniversite’ amacına erişeceğinden şüpheniz olmasın" dedi.
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, yöneticiler, çok sayıda akademisyen ve davetliler katıldı. Törende konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, üniversitenin 41. kuruluş yılı münasebetiyle düzenlenen toplantıdan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Devletin gücü devleti oluşturan kurumların güçlerinin birleşmesinden oluşur. Üniversiteler devletlerin gelecek ile ilgili her türlü çalışmaların yapıldığı kurumlardır. Ülkemizin en önemli ve büyük üniversitelerinden birisi olan Selçuk Üniversitesinin güçlü olması, birlik ve beraberlik içinde olması ülkemiz ve devletimiz açısından büyük bir önem arz etmektedir. Selçuk Üniversitesi’ni büyük ve güçlü kılan sadece rakamlar değildir. Konya’mızı tam 900 yıl önce başkent yapan atalarımız olan Selçukluların mirası üzerinde bulunuyor olmamız bizi hem büyük yapmakta, hem de güçlü kılmaktadır. Ayrıca bu güç bize sınırsız imkanlar sunmakta ve uçsuz bucaksız ufuklar açmaktadır. Bizlere düşen bu üniversitenin yöneticileri olarak, akademisyenleri olarak, öğrencileri olarak, mezunları olarak ve çalışanları olarak bu çatı altında ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için, toplumsal refahın artması için tarihi ile bağlarını güçlü tutarak ve istikbali hedefleyerek sarsılmaz bir millet şuuru oluşturmak için çalışmaktır. Üniversitemiz büyüdükçe ve güçlendikçe ülkemiz ve devletimiz de gelişecek ve daha güçlü olacaktır. Böylesi bir etkinliğin düzenlenmesindeki temel çıkış noktamız ve gerekçemiz yukarıda açıklamaya çalıştığımız hususlardır” dedi.
“SELÇUK ÜNİVERSİTESİ OLARAK İLERİYE DAHA KARARLI VE EMİN ADIMLARLA YÜRÜMELİYİZ”
Üniversitelerin iki temel misyonu olduğunu anlatan Rektör Şahin, “İlki ülkenin ihtiyacı olan eğitimli insanları yetiştirmektir. İkincisi ise bilgiyi üretmek ve yaymaktır. Selçuk Üniversitesi olarak biz her yıl yaklaşık 20 bin mezun vererek bu alanda önemli bir hizmet vermekteyiz. Bilgi üretme ve yayma konusunda da ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biriyiz. Ama biz bu yaptıklarımızdan daha fazlasını yapmak zorundayız, çünkü ülkemizin gelişip-güçlenmesi için bunlardan daha fazlasına ihtiyaç duyulmaktadır. 41 yıllık geçmişi ve birikimi ile bin yıllık ecdat mirası ile Selçuk Üniversitesi olarak ileriye daha kararlı ve emin adımlarla yürümeliyiz. Büyük üniversitelerin gelenekleri vardır, gelenekler ise kurumları her zaman dinamik ve hizmete hazır tutar. Biz de var olan birikimlerimizi gün yüzüne çıkarabilmek ve milletimizin hizmetine sunabilmek için 11 Nisan’ın Geleneksel Selçuk Üniversitesi Pilav Günü olmasını arzu ettik ve 41. yıl kutlamaları ile bu geleneği başlatmış olduk” diye konuştu.
"SELÇUK ÜNİVERSİTESİ 50. YILINDA ‘DÜNYA’DA MARKA ÜNİVERSİTE’ OLACAK"
“Zaman, ayrılma ya da ayrışma değil; bir olma ve beraber yürüme zamanıdır” diyen Mustafa Şahin, “Birlikten kuvvet doğacağını, birimizin gelişmesinin hepimizin gelişmesi olduğunu hatırlatır; 41. Yılında devraldığım Selçuk Üniversitesi’nin 50. yılında ‘Dünya’da marka üniversite’ olacağından ‘öncü ve yenilikçi üniversite’ amacına erişeceğinden şüpheniz olmasın. Gerçek anlamda aydın, özgür ve evrensel bilim anlayışına dayalı, en başta kendini eleştirebilen yeni Türkiye’nin bilim insanlarını ve dünya çapında yöneticilerini birlikte yetiştirmenin görevimiz olduğunun altını çiziyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından program doçentlik cübbeleri ve profesörlük belgelerin takdimiyle devam etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.