Selçuk Tto Ve Sektörsoft Ortaklığında Tto Yazılımı Geliştirildi
KOP Bölgesi’nde bulunan üniversiteleri bir araya getiren bölgedeki ilk Teknokent konumundaki Konya Teknokent’in bünyesindeki Selçuk Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ile İstanbul mahreçli SektörSoft firmasının ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışma sonucunda, Teknoloji Transfer Ofisi Yazılımı geliştirildi.
Yazılımla, TTO’larda kurum hafızasının oluşturulabilmesi, kurum içi süreçlerin belirli standartta yürütülebilmesi, TTO kaynaklarının etkin şekilde kullanılabilmesi, çalışanların performansının takibi ve ölçülebilmesi, üniversiteler, araştırma merkezleri, özel sektör, araştırmacılar, girişimciler, yatırımcılar ve sanayiciler arasında interaktif etkileşimin sağlanması mümkün olabilecek.
Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, Ar-Ge faaliyetlerinin, Türkiye’nin 2023 hedefleri arasında büyük yer tuttuğunu söyledi. Bu faaliyetler sonucunda üretilen bilgi ve teknolojinin transferi konusunda 2006 yılından beri hizmet veren Selçuk TTO’nun, TTO işleyişleri ile ilgili “know-how”ın, SektörSoft firması iş birliğiyle “Teknoloji Transfer Ofisleri Bilgi Yönetim Sistemi” yazılımına dönüştürüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Soylu, yazılımın diğer üniversite TTO’larınca beğeniyle karşılandığını aktardı.
“ÇALIŞMA, TTO’LARIN YÖNETİM SÜRECİNİ KOLAYLAŞTIRACAK”
Prof. Dr. Soylu, TÜBİTAK tarafından 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen ilk 10 teknoloji transfer ofisinden biri olan Selçuk TTO bünyesinde üretilen bilgi ve teknoloji transfer süreçlerinin işleyişine ilişkin “know-how” çerçevesinde şekillenen çalışmanın, günümüz itibariyle Selçuk TTO dışında 13 diğer üniversite TTO’su tarafından kullanıldığını belirterek, “Hazırlanan yazılımın satışı, SektörSoft firmasınca üstlenilmiş durumdadır. Ortak istişareler sonucu web tabanlı geliştirilen yazılıma, internete erişebilen tüm cihazlardan (akıllı telefon, tablet, PC vb. ) erişim sağlanabilecek olup, bu sayede ofis dışarısında da personelin tüm bilgiyi yanında taşıması ve personelin koordinasyonu sağlanabilecektir. Aktarılan know-how sonucu oluşturulan programla akademisyen, yatırımcı ve sanayiciler arasında interaktif etkileşim sağlanması, faaliyetler sırasında ortaya çıkan mali işlemlerin takibi ve tanzimi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından istenilecek faaliyet raporlarının hazırlanması, yıl boyunca takibi gibi teknoloji transfer ofislerinin yönetim sürecinde büyük önem ve titizlik arz eden hususların devamlı takibi mümkün olmaktadır” diye konuştu.
Selçuk Üniversitesi güdümünde KOP Bölgesi’nde yürüttüğü faaliyetleri ulusal ölçeğe de taşıyan Konya Teknokent / Selçuk TTO’nun öncü faaliyetlerinin devam edeceğini anlatan Prof. Dr. Soylu, üniversite özelinde de akademisyen ve öğrencilerin fikirlerini projeye, projelerini ise gerçeğe dönüştürmeyi kararlı şekilde sürdüreceklerini dile getirdi.
Yazılımı kullanan TTO’lar ise şu şekilde; “Sabancı Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi, Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Sakarya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Fırat Teknoloji Transfer Ofisi, Pamukkale Teknoloji Transfer Ofisi, Samsun Teknopark, Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi, İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi, Atılım Üniversitesi Araştırma, Geliştirme, Danışmanlık ve Teknoloji Transfer Ofisi.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.