Selçuk Üniversitesi, Tarihi Bir Buluşmaya İmza Attı

Selçuk Üniversitesi, Tarihi Bir Buluşmaya İmza Attı
40’ıncı Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında tarihi bir buluşmaya imza atan Selçuk Üniversitesi (SÜ), Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in moderatörlüğünde Eski Dönem Rektörlerden Prof. Dr. Halil Cin...

40’ıncı Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında tarihi bir buluşmaya imza atan Selçuk Üniversitesi (SÜ), Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in moderatörlüğünde Eski Dönem Rektörlerden Prof. Dr. Halil Cin ve Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Çift Başlı Kartalın Kanatları Altında 40 Yıl-Dünden Bugüne Selçuk Üniversitesi” konulu paneli gerçekleştirdi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele, SÜ Rektörü Prof. Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Eski Dönem Rektörlerden Prof. Dr. Halil Cin ve Prof. Dr. Süleyman Okudan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Emin Dursun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Genel Sekreter Fazilet Uyar, dekanlar, meslek yüksekokul, yüksekokul ve enstitü müdürlerinin yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

PROF. DR. KUTLU’NUN MESAJI OKUNDU

Panelin moderatörlüğünü üstlenen SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuk Üniversitesi adına bugünün oldukça anlamlı olduğunu belirterek, Selçuk Üniversitesi’nin tarihsel gelişimi hakkında kısaca bilgi verdi.

Üniversitenin yaklaşık 25 yılına imza atan rektörlerin bir araya geldiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Gökbel, Eski Rektörlerden Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu’nun rahatsızlığından dolayı panele katılamadığını ifade ederek, Prof. Dr. Kutlu’dan gelen mesajı okudu.

“BUGÜNLERE ULAŞMAK HAYAL EDİLEMİYORDU”

1975 yılında Selçuk Üniversitesi’nin kuruluşuna katkıda bulunanların üniversitenin böylesi büyüklüğe ve böylesine bir kampüse ulaşmasını hayal edemediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Selçuk Üniversitesi bugün, Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksinde ilk 10’da yer alan Anadolu’daki tek üniversitedir. Patent başvuruları açısından ise Türkiye birincisidir. Bu ciddi bir başarıdır. Dünya sıralamalarına baktığımızda ise yer ve çevre bilimleri, tıp ile matematik, bilgisayar, bilim ve mühendislik alanı olmak üzere 3 alanda Selçuk Üniversitesi ilk 500’e girmiş durumdadır. Selçuk Üniversitesi’nin bugünlere gelmesinde emeğe olan kıymetli rektörlerimize, yöneticilerimize, akademisyenlerimize, tüm çalışanlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

“ÜNİVERSİTENİN KAPISINI HERKESE AÇTIK”

1984 yılında Selçuk Üniversitesi rektörlüğüne atanıp göreve başladığında üniversitenin geçmişin sıkıntıları içinde gelişememenin, imkansızlıkların doğurduğu zorluklar içinde olduğunu söyleyen Prof. Dr. Halil Cin, “Göreve geldiğimizde üniversitenin kampüsünü ve idari birimlerini elden geçirerek işe başladık. Yöneticilikte hep dürüstlük, çalışkanlık ve yetenek ilkesiyle çalıştık. Üniversitenin kapısını herkese açtık. Öğretim üyelerinin üniversite kapısından içeri girerken siyasi, felsefi ve dünya görüşlerini vestiyerde şapkalarını bırakır gibi bırakarak içeri girmelerini ve içeride ilim ve irfan konuşup, öğrencilere örnek olmalarını söyledik” diye konuştu.

“SELÇUK’UN BAŞARISI HEPİMİZ İÇİN İFTİHARDIR”

Bugün Selçuk Üniversitesi’nin 40. yılında gerek Konya’nın gerekse Türkiye’nin iftiharı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Cin, “Konya için gerçekten lütuf niteliğinde bir büyük kurum haline gelen Selçuk Üniversitesine, 11 yıl emeği geçen bir kişi olarak böyle bir günü, böyle bir kutlamayı gördüğüm için şükrediyorum. Bu kampüsün yapılışında gerçekten içimizde bir aşk doğdu. Öyle bir heyecan vardı ki o heyecan bize verimli işler yaptırdı. Sonra bizim bıraktığımız yerden değerli arkadaşlarımız bu gördüğünüz Amerikan tarzı üniversite kampüsünü tamamladılar ve bugün Selçuk Üniversitesi, kampüsüyle, kalitesiyle, başarılarıyla Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasına girmiştir. Bu hepimiz için akademisyenlerimiz için, öğrencilerimiz için Konya için bir iftihardır. Ben Türkiye’nin neresine gidersem gideyim karşıma bir iki kişi mutlaka çıkar. ‘Hocam, ben Selçuk Üniversitesi mezunuyum, diplomamda sizin imzanız var’ der. Bu bizim için büyük bir mutluluk. Kimseyi o ya da bu olduğu için yargılamadık. İnsana insan olduğu için baktık. Herkesi kucakladık. Benim gençlere ve öğretim üyelerine tavsiyem böyle davranmalarıdır. Burada olmaktan çok mutluyum ve bize bu fırsatı vermesinden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Hakkı Gökbel başta olmak üzere üniversitenin bu günlere gelmesinde emeği geçen ilk rektöründen son rektörüne kadar bütün arkadaşlarıma, akademisyenlere, çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Emeklerinize sağlık” dedi.

“DEĞİŞİM ŞARTTI, BUNU BAŞARDIK”

Prof. Dr. Süleyman Okudan ise, değişen ve değiştiren üniversitesi sloganı altında 8 yıllık rektörlük görevi süresince gerçekleştirdiği çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. Okudan, “Elbette ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinden ayrılmayacaktık ama ona bir şey ilave ettik. Mevlana’nın hoşgörüsünü” dedi.

Prof. Dr. Okudan Selçuk Tıp Fakültesi ve Onkoloji Hastanesi’nin açılışına ilişkin süreçte yaşadıkları ile ilgili de bilgi de verdi.

PANELİSTLERE RESİMLERİ HEDİYE EDİLDİ

Panelin son bölümünde ise panelistler, öğrenci ve akademisyenlerden gelen soruları samimiyetle cevapladı. Son olarak SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, günün anısına Prof. Dr. Halil Cin ve Prof. Dr. Süleyman Okudan’a teşekkür plaketi ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yapılan kendi portrelerin hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.