Selçuklu Belediyesi’nden Parklara Sahip Çıkın Çağrısı

Selçuklu Belediyesi’nden Parklara Sahip Çıkın Çağrısı
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Mehmet Akif ve Akşemsettin Mahallesi’nde bulunan parklardaki kamelya, oyun ve spor gruplarının kırılarak ve yakılarak tahrip edilmesi üzerine açıklama yapara...

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Mehmet Akif ve Akşemsettin Mahallesi’nde bulunan parklardaki kamelya, oyun ve spor gruplarının kırılarak ve yakılarak tahrip edilmesi üzerine açıklama yaparak, vatandaşları parkları korumaya ve sahip çıkmaya çağırdı.

Selçuklu Belediyesi’ne ait Mehmet Akif ve Akşemsettin Mahallesi’nde bulunan mahalle parkları son dönemde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edildi. Kamelyalar, spor ve oyun gruplarını kırılmak ve yakılmak suretiyle parklarda maddi hasarlı tahribat oluştu. Selçuklu Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada,“Geçtiğimiz günlerde Mehmet Akif ve Akşemsettin Mahallesi’nde yer alan mahalle parkında önce oyun ve spor gruplarına, daha sonra da kamelyalara yönelik tahribat, parkların ilçeye kazandırılması kadar korunmasının da ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Bir ilçenin olmazsa olmazlarından olan parkların korunması noktasında vatandaşlarımızı duyarlı davranmaya ve parklarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz” denildi.

KULLANILAMAZ HALE GELEN KAMELYA VE OYUN GRUPLARI KALDIRILDI

Kamelya ve oyun gruplarının yıl içinde defalarca onarım işlemi görmesine rağmen tahribatın devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada,“Son dönemde oyun ve kamelya grupları uğradığı ağır tahribat ve zarardan dolayı kullanılamaz hale geldi. Bu nedenle Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından vatandaşların ve çocuklarımızın zarar görmemeleri için kamelya ve oyun grupları kaldırılmak zorunda kalındı” ifadelerine yer verildi.

Vatandaşların günlük hayatın stresinden uzakta hoşça vakit geçirmesi amacıyla şehir estetiğine uygun olarak inşa edilen parkların ilçeye kazandırılmasının önemli belediyecilik hizmetleri arasında yer aldığının ifade edildiği açıklamada,“Selçuklu Belediyesi ilçeye kazandırdığı Kent Parkı, Mahalle Parkı ve Çocuk Parkı olmak üzere toplam 288 park ile 2 milyon 471 bin 223 m² alanda yeşillendirme çalışması yapılarak önemli bir başarıya imza attı. Yapılan bu özverili çalışmalar ilçenin yeşil dokusunu güçlendirirken maalesef zaman zaman parklara yönelik çirkin tahribatlarla karşı karşıya kalınabiliyor. Yapılan bu çirkin saldırı büyük bir üzüntüye sebep oluyor. Bu nedenle bu tür olumsuz durumlarla tekrar karşılaşılmaması için toplum olarak hepimize önemli görevler düşüyor. Vatandaşlarımızın bu tür üzücü durumları gördükleri zaman Selçuklu Belediyesi kurumsal telefon numarası olan 444 99 19 veya 155 polis imdat hattını aramaları önemle rica olunur” denildi.

haberfark.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.