Selçuk’ta Bin 41 Fidan Toprakla Buluştu

Selçuk’ta Bin 41 Fidan Toprakla Buluştu
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kadın, Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (KATUM), Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Merkezi iş birliğinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla A...

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kadın, Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (KATUM), Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Merkezi iş birliğinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde bin 41 fidan toprakla buluştu.

Esentepe İlkokulu arkasında bulunan KATUM Ormanlığı’nda gerçekleşen etkinliğe, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve eşi Emine Şahin, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ablası Ayşe Çalık, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Osman Tugay, Üniversite Genel Sekreteri Fazilet Uyar, KATUM Müdürü Prof. Dr. Kamile Marakoğlu, Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Merkezi Başkanı Muharrem Karakuş, Selçuk Üniversitesi İhsan Doğramacı Uygulama Anaokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Dr. Figen Güleş, hayırsever Aynur Kasabalı, akademisyenler, daire başkanları, müdürler, KATUM, Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Merkezi ve Selçuk Üniversitesi Spor Topluluğu üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

“KADININ TOPLUMDA HAK ETTİĞİ YERİ ALMASI GEREKİYOR”

SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, kadınların toplumun temel direği olduğunu ifade etti. Kadının olmadığı toplumda huzur, mutluluk, rahat ve iyi bir geleceğin bulunamayacağını aktaran Rektör Prof. Dr. Şahin, “Kadın sorunlarına dikkat çekmek adına, 8 Mart’ın sembol bir gün olmasının ötesinde kalıcı olmasını arzu ettiğimiz için bin 41 fidanı toprakla buluşturarak, bu seneyi kutlayalım istedik. Bu bin 41 fidanın da anlamı şudur; Selçuk Üniversitesi’nin 41 yıllık geçmişinde 10’uncu rektör olmak şahsıma nasip oldu. Bu yüzden Başa 10’u, sonra 41’i ekledik, bin 41’i oluşturduk. Bizler de bugün bu fidanları dikerek 20, 30 yıl sonrasındaki ormanın temelini atıyoruz. İşin özüne gelirsek toplumda, kadın algısının genel anlamda değişmesi gerekmektedir. İnsanların karşılıklı hoşgörü ve barış içerisinde yaşayabileceği toplum haline gelmemiz gerekiyor. Karşılıklı hoşgörü zeminini oluşturmalıyız. İnşallah, bundan sonra kadına karşı şiddetin tamamıyla durmasını, kadının hak ettiği yerini toplumda almasını temenni ediyorum. Benim rektörlük seçim sürecinde, kadın yönetici sayısını artırmakla ilgili vaadim bulunmaktadır. Bu çerçevede de adımlarımızı atıyoruz. Gerek dekan, gerek müdür, gerekse senato üyesi olarak üniversite yönetiminde kadın öğretim üyelerimizin sayısını artırıyoruz ve artırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KADINLAR GÜNÜ SADECE BİR GÜN DEĞİL”

KATUM Müdürü Prof. Dr. Kamile Marakoğlu ise, “Bugün tüm dünyada ve ülkemizde emekçi kadınlar günü olarak kutlanmaktadır. Kadınlar hayatımızın her alanında büyük görevler yapmakta, kadınlar hayatımıza büyük değerler, anlamlar katmaktadır. Kadınlar çocukları yetiştirmekte, erkekler üzerinde büyük hakları ve sorumlulukları olmaktadır. Biz esasen her gün dünya kadınlar günü diyoruz, sadece bir gün değil. Tüm kadınların mutlu, huzurlu ve yüzlerinin gülmesi dileğiyle ‘gönülleri, kalpleri hep yeşil kalsın’ diye bugün bin 41 fidan dikeceğiz. Geçen yıl da 2015 fidanı toprakla buluşturmuştuk” diye konuştu.

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ablası Ayşe Çalık da, “Güzel bir gün, ortam çok güzel. Ağaçlarımız yeşillensin inşallah. Tüm dünya kadınlarının günleri kutlu olsun. Özellikle tüm şehit analarımızın, şehit eşlerimizin günleri kutlu olsun. Çünkü analarımız her güzelliğe layık. Analar güzel evlatlar yetiştirirse inşallah, geleceğimiz sağlam ellerde olur” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.