Selçuk’ta İlk Kez Yaz Okulu Uygulaması Başlıyor

Selçuk’ta İlk Kez Yaz Okulu Uygulaması Başlıyor
Selçuk Üniversitesi (SÜ), 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılının bitimiyle tarihinde ilk kez yaz okulu uygulaması başlattı.Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)’nun yönetmeliği çerçevesinde, öğrencilerin yaz aylarınd...

Selçuk Üniversitesi (SÜ), 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılının bitimiyle tarihinde ilk kez yaz okulu uygulaması başlattı.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)’nun yönetmeliği çerçevesinde, öğrencilerin yaz aylarında da eğitim-öğretimlerine devam etmelerini sağlamak amacıyla başlatılan yaz okulu uygulaması, Alaeddin Keykubat Kampüsü’nün yazın da hareketliliğini sürdürmesini sağladı. Uygulamadan öğrenciler oldukça memnun. Selçuk Üniversitesi Senatosu’nca alınan karar gereği yıllık program uygulayan tıp, hukuk ve diş hekimliği fakülteleri dışında diğer fakülteler, meslek yüksekokulları ve yüksekokullarında yaz okulu uygulaması başlatılmasına olanak sağlandı. Ancak uygulamanın başlayıp başlamaması yönündeki karar birimlere bırakıldı. Uygulama kapsamında 25-29 Haziran 2015 tarihleri arasında ön kayıt başvuruları alınacak ardından 1-3 Temmuz 2015 tarihlerindeki kesin kayıtlar yapılacak ve dersler 6 Temmuz 2015’te başlayacak. 21 Ağustos 2015’e kadar derslere devam edecek öğrenciler, 24-28 Ağustos 2015 tarihleri arasında final sınavlarına girecek. Final sınavında başarısız olan öğrenciler için 31 Ağustos - 4 Eylül 2015 tarihleri arasında bütünleme sınavları yapılacak ve 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu Uygulaması sona erecek.

“DAHA KISA SÜREDE MEZUN OLMA İMKANI TANIYOR”

Selçuk Üniversitesi’nin 40 yıllık tarihinde yaz okulu uygulamasının ilk kez bu yıl başladığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Yaz okulu uygulamasıyla ilgili yönergemizi üniversitemizin resmi sayfasından yayınladık. Yönergenin amacı, Selçuk Üniversitesinin meslek yüksekokulu, yüksekokul, fakülte ve enstitülerinde ön lisans, lisans, lisansüstü düzeyde eğitim gören öğrencilerin eğitim-öğretim olanaklarından yaz aylarında da yararlanmalarını sağlamak, üniversitemizde eğitim-öğretimin verimliliğini artırmak, öğrencilere dönemlerinde başarısız oldukları dersler ile alamadıkları dersler için yeni bir fırsat sunmaktır. Ayrıca bu uygulama başarılı öğrencilerin ders notlarını yükseltmelerine ve daha kısa sürede mezun olabilmelerine de imkan sağlıyor” dedi.

Yaz okulu uygulamasının YÖK tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde yürütüldüğünü söyleyen Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Öğrenciler farklı bir üniversitede eğitimlerini sürdürse bile istenilen şartları sağlıyorsa üniversitemizin yaz okulu uygulamasından yararlanabilirler.” dedi.

EN FAZLA 3 DERS ALINABİLİYOR

Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin yaz okulu uygulamasından belli bir sayıda ders alabileceklerine dikkat çekildi. Öğrencilerin otomasyon sistemi üzerinden en fazla 3 ders, 12 kredi olmak üzere 18 Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) kredisi kadar derse ön kayıt yaptırabileceği ancak mezun olma durumundaki öğrencilerin en fazla 4 ders, 16 kredi olmak üzere toplamda 24 AKTS kredisi kadar derse ön kayıt yaptırabileceği bildirildi. Yetkililer, yaz okulu uygulaması başlatılmasına ilişkin kararın, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarınca belirleneceğinin de altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.