Seydişehir’de Atık Su Arıtma Tesisi İnşaatı Başlıyor

Seydişehir’de Atık Su Arıtma Tesisi İnşaatı Başlıyor
Konya’nın Seydişehir ilçesinde, Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’nde ihale süreci tamamlanarak çalışmalar başlatıldı.2008 yılında başlayan Avrupa Birliği destekli hibe projesinde yıllardır atıl kalan pro...

Konya’nın Seydişehir ilçesinde, Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’nde ihale süreci tamamlanarak çalışmalar başlatıldı.

2008 yılında başlayan Avrupa Birliği destekli hibe projesinde yıllardır atıl kalan proje, ihalesi gerçekleştirildi ve yer tahsisi yapıldı. İnşaatı bitirip start verilmesi için 610 günlük süreç başlamış oldu. Seydişehir Belediyesi’nin başlattığı projede su ve kanalizasyon hizmetlerinin büyükşehirlere verilmesiyle KOSKİ’ye teslim edildi. Atık su arıtma tesisi yapım işi yapılan ihale sonucunda 2 İngiliz firması, 1 Fransız firması ve 1 Türk firmasından oluşan konsorsiyum tarafından üstlenildi.

Projenin Seydişehir Koordinatörü Anton Bayers, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Bayers, çalışmaların son sürat devam ettiğini belirterek, Seydişehir’de böyle büyük bir projede görev aldığı için memnun olduklarını dile getirdi. Belediye Başkanı Mehmet Tutal, uzun zamandır sürüncemede kalan ve Seydişehir’in çok önemli bir projesi olan Atıksu Arıtma Tesisi Projesi’nde nihayet sağlıklı bir şekilde çalışmalara başladığının müjdesini verdi.

Başkan Tutal, ilçede tarımın çok önemli bir sektör olduğuna dikkat çekerek, Suğla Gölü’ne uzun yıllardır Akçay Deresi ve diğer kanallarının milyonlarca metreküp kanalizasyon atığının bırakıldığını, bundan sonra temiz su ile tarıma kalite katacaklarını hem de Seydişehir’in temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşacağını dile getirdi.

Bütçesi 8 milyon 599 bin Euro olan Atıksu Arıtma Tesisi İnşası Diken İçi Mevkisinde 94 Bin metrekare alana kurulacak. İhale şartnamesine göre tesis 20 ay sonunda faaliyete geçecek. Tesis ile Suğla Gölü’nün kirlenmesi önlenecek ve gölün beslenmesi için ayrıştırılmış saf su verilecek. Kalan atıklar ise özellikle ağaçlandırmada gübre olarak değerlendirilmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.