Şimşek’ten, OVP değerlendirmesi
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Başbakan Binalı Yıldırım’ın açıkladığı 2017-2019 dönemini kapsamayan Orta Vadeli Programı (OVP) değerlendirdi.
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı 2017-2019 dönemini kapsayan OVP konusunda açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, “Türkiye ekonomisi yılın 2’inci çeyreğinde yüzde 3,1 büyüyerek pozitif büyüme performansını kesintisiz 27 çeyreğe çıkarmıştı. Bununla birlikte, yılın ilk yarısında sağlanan yüzde 3,9’luk büyüme oranı ile, bir önceki Orta Vadeli Program’da belirlenen yüzde 4,5 oranındaki yılsonu beklentisine ulaşmak adına zorluklar içermektedir. Bu kapsamda, 2016-2019 dönemini kapsayan yeni Orta Vadeli Program’da büyüme tahmininin aşağı yönlü revize edilerek 2016 için yüzde 3,2’ye çekilmesinin zaruri olduğu görülmektedir. Bu büyüme oranlarının Türkiye ekonomisine yetmeyeceği ve düşük kalacağı aşikar olsa da, ülkemizin içinde bulunduğu coğrafi ve ekonomik koşullara rağmen bir başarı hikayesi yazdığı da gözden kaçırılmamalıdır. Bu haliyle bile gelişmiş ekonomiler yerlerde sürünürken, dünyanın en çok büyüyen lider ülkelerinin arasında Türkiye’yi görüyoruz” dedi.
Konya İş Dünyasının temsilcileri olarak Türkiye ekonomisinin önümüzdeki çeyreklerde de büyüme ivmesini artırarak 2017 için öngörülen yüzde 4,4’lük büyüme hedefini aşacağı görüşünde olduklarını ifade eden Şimşek, “Yeni Orta Vadeli Program, Türkiye ekonomisinin hedeflerinden vazgeçmediğini, kendisine yöneltilen bütün iç ve dış tehditlere rağmen yapısal reformların hayata geçirileceğine ve belirlenen büyüme stratejisinin kararlılıkla uygulanacağını göstermektedir. Orta Vadeli Programın iş aleminin de içinde bulunduğu darlıktan çıkış için bir ümit olacaktır. Bunun içinde programın muhtevasına kamu ve özel sektörün tam destek vermesi gerekmektedir. Büyümeden asla taviz verilmemeli ve her zaman ifade ettiğimiz gibi üretimi önceleyen bir ekonomik modele hızla geçiş yapmalıyız. Yatırımcının ve ihracatçının önüne tabiri caiz ise ‘turkuaz halı’ serilmesi gerekiyor, sanayicilerimizin sektörde kalmalarını sağlayacak her türlü tedbirin alınması önemlidir, onların katma değeri daha yüksek, teknolojik üretime yönelmelerini teşvik edilmelidir” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.