Süleyman Yalçın Hoca Hakk'a yürüdü
Aydınlar Ocağı kurucularından 90 yaşındaki Prof. Dr. Süleyman Yalçın vefat etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Fatih Camisi'nde 19 Aralık 2016 Pazartesi günü öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Yalçın'ın yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Prof. Dr. Yalçın'ın cenazesi, öğle vaktinde kılınan namazın ardından omuzlarda cenaze aracına götürüldü. Prof. Dr. Süleyman Yalçın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Çanakkale’nin Eceabat ilçesinin Büyük Anafartalar Köyüne götürülerek mezarlığa defnedildi. Yalçın, 18 Aralık pazartesi günü tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çoklu organ yetmezliği dolayısıyla hayatını kaybetmişti.
Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkaı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güçlü, tıbbiyeden derslerine giren hocası Prof. Dr. Süleyman Yalçın’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduğu belirterek rahmetli Yalçın’a Yüce Mevlâ’dan rahmet dileyerek Aydınlar Ocağı camiasına ve Yalçın’ın ailesine sabrı cemil temennisinde bulundu.
İslâmî ve millî değerlere son derece bağlı bir aileden gelen Süleyman Yalçın’ın adını, babası tarafından küçük yaşta elinden tutularak Bolayır’da medfun Gazi Süleyman Paşa’nın türbesine götürerek “sen adını bu paşadan alıyorsun” diyerek paşanın, Osmanlı Sultanı Orhan Gazi tarafından görevlendirilen bir paşa olduğunu söylüyor. Dr. Güçlü, Aydın’ın Büyük Doğu ekolünü savunduğunu ve Aydınlar Ocağı’nda onun döneminde Türk-İslâm sentezinin uygulandığını da ifade etti.
SÜLEYMAN YALÇIN KİMDİR?
Prof. Dr. Süleyman Yalçın, 1926'da Çanakkale'de doğdu. İlk ve ortaokulu Çanakkale'de bitiren Yalçın, 1944'te Kabataş Lisesi'nden, 1950'de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede asistanlık ve doçentliğini tamamlayan Yalçın, 1973-1988 arasında profesör olarak öğretim üyeliği görevini sürdürdü. Prof. Dr. Yalçın, bir süre yurt dışında da görev yaptı.
Düşünce, sanat, edebiyat, kültür ve medeniyet merkezli birçok faaliyetin içinde yer alan Yalçın, yazar olarak Büyük Doğu dergisinde çıkan yazılarıyla tanındı. Aydınlar Ocağı Genel Başkanı olarak yazdığı yazılar ve yaptığı konuşmalarla dikkati çeken Yalçın, yazılarını Büyük Doğu (1956-59, 1972), Yeni İstiklal (1962-63), Kök (1981-82) ve Boğaziçi (1984-86) dergileri ile Orta Doğu (1974) ve Tercüman (1976-88) gazetelerinde yayımladı.
Süleyman Yalçın, sağlık sebepleri dolayısıyla tedavi görmekte olduğu İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, 18 Aralık 2016 tarihinde Hakk’a gözlerini yumdu. haberfark.net
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.