Tantavi Ambarı Mimari Projesinin Sergisi Açıldı

Tantavi Ambarı Mimari Projesinin Sergisi Açıldı
Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak olan tarihi Tantavi Ambarı’nın yeniden işlevlendirilmesiyle ilgili Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar...

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak olan tarihi Tantavi Ambarı’nın yeniden işlevlendirilmesiyle ilgili Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan mimari proje sergisi açıldı.

Açılış törenine, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Ramazan Biberci, KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Çınar, KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Dülgerler, öğretim görevlileri, başkan yardımcıları ve öğrenciler katıldı.

“20 YILLIK HAYALİMİZDİ”

Göreve gelirken Meram’da çevre ve yaşam kalitesinin yükseltilmesini birinci adım; tarihi ve kültürel mirasın şehre kazandırılmasını ikinci adım ve yerel kalkınmayı da üçüncü adım olarak vaat ettiklerini dile getiren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Göreve geldiğimiz günden bu yana da bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. 22 Mart Salı günü restorasyonunu yaptığımız Gazezler Kültür Konağı’nın açılışını gerçekleştireceğiz. Tantavi Ambarı’yla ilgili olarak ise daha önce teknokrat olarak görev yaptığım dönemlerde önceki belediye başkanlarımızla birlikte birçok çalışmaya imza atmış, görüşmeler yapmıştık ama kısmet olmamıştı. Ne tuhaftır ki KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileriyle eşzamanlı olarak biz de bu binaya talip olduk. Ve 1,5 ay gibi bir süre önce de bina belediyemize devroldu. Sizin yaptığınız mimari proje çalışmaları hakkında bilgi sahibi olduktan sonra birlikte çalışmamızın faydalı olacağını düşündük. Maketleri incelerken bu binanın kültür, sanat ve eğitim alanında işlevsel bir tesis olarak ilçemize kazandırılması noktasında bir düşünce oluştu. Üniversitelerimizle birlikte farklı projelere de imza atmaya hazırız. Tantavi Ambarı, Meram Belediyesinin 20 yıllık hayaliydi ve inşallah bu hayal gerçek oluyor” şeklinde konuştu.

“BÖLGE TARİHİ HÜVİYETE KAVUŞACAK”

Bu ambarın restore edilmesiyle birlikte bölgenin tarihi bir hüviyete kavuşacağına vurgu yapan Toru, “Şehirlerin bir kimliği ve ruhu var. Bizler de yerel yönetimler olarak şehirlerin bu kimliğine ve ruhuna uygun yeni yapılarla birlikte buna katkı sağlayacağız. Sizlerin katkılarıyla birlikte Meram’ın geleceğine hep birlikte yön vereceğiz” dedi.

“TARİHİ ESERLER BULUNDUKLARI YERE KİMLİK VERMELİ”

KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Dülgerler de, “Tarihi eserlerin güncel yaşama katılması, onların yıkılıp yok olmaları anlamında değil bulundukları yerlere kimlik vermeleriyle son derece önemlidir. Fonksiyonları bitti diye kenara atmak yerine bir yapı stoku olarak ele alıp tekrar gündeme getirmek ve çevreye bir kimlik vermek hem de o kimlikle birlikte insanlara ‘nerelisin’ sorusunun cevabını vermiş olacaksınız” ifadelerini kullandı.

KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Çınar ise, “Bizler eğitimciyiz, meslek öğretmek için varız. Ama sizlerle varız ve sizlerle yaparız. Yaptığımız bu çalışmaları, sizlerle birlikte oluşturulan bu emeği ihtiyacı olan yerlere servis edebiliyorsak o zaman varız ve o zaman güçlüyüz. Gücümüz elbette sizlerle ve bunu burada göstermekten onur duyuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Tantavi Ambarının Yeniden İşlevlendirilmesi Mimari Projesi’nde derece alan öğrencilere plaket verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.