Toplumun kalkınmasına 'elçi' olacaklar

Toplumun kalkınmasına 'elçi' olacaklar
Toplumun kalkınmasına 'elçi' olacaklar

Geleneklerden gelen güçle toplumsal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca Başbakan'ın Eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan ve Konya'da Vali Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan'ın koordinesinde yürütülen Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı. 2 yıl sürecek ve ihtiyacı olan herkese yardım etmeyi amaclayan projenin bir ayağını çocuk esirgeme kurumunda bulunan çocukları koruma altına alma, diğer ayağını ise, çocuklar, kadınlar, engelliler, yaşlılar, şehit ve gazi yakınları, yoksullar, madde bağımlıları, mülteciler oluşturuyor.
Dedeman Otel'de yapılan tanıtım toplantısına Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Aliye Mavili Aktaş, Koruyucu Aile Mustafa Sarısu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ablası Ayşe Çalık, Konya Milletvekili Cem Zorlu'nun Eşi İlknur Zorlu, Konya Milletvekili Kerim Özkul'un eşi Emine Özkul, Bedensel Engelli ve Avrupa 2. olan sporcu Emine Seçkin ve gönül elçisi olmak isteyenler katıldı.
ALTIN TORBASI DEĞİL GÖNÜL GÖTÜRECEĞİZ
Mevlana'nın 'Allah kapısına binlerce altın torbası getirsen, Allah, 'bize getireceksen gönül getir' sözünden alıntı yaparak sözlerine başlayan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, milyonlarca insanın yaşadığı şehirlerde insanların kapıları üstüne kapattığını, istediği gibi yaşayamadığını, acabalarla etrafına baktığını söyledi. Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi ile sadece ihtiyacı olanların değil kendilerinin ve gönül elçilerinin de fayda göreceğini ifade eden Doğan, projeyle toplumsal farkındalık oluşturacaklarını dile getirdi. Projeyle gönül elçilerinin ihtiyacı olanın elinden tutacağını ifade eden Doğan, gönül elçileri bulunan iller arasında  Konya'nın ilk sıralarda yer aldığını belirterek, “Hayatlarını başka insanların mutluluğuna adayan çok sayıda insan var. Gönül Elçileri de bu göreve talip. Projenin ilk ayağı toplumsal farkındalık oluşturmak. Topluma anlatacağız projeyi. Bu konuda aslında seferberlik ilan edilmeli. İhtiyacı olan ve olmayan herkesin gönülden birbirine ihtiyacı var. Kim hangi alanda çalışmak istiyorsa ona göre görev alacak. Her meslek ve kabiliyettekilere ihtiyaç var bu projede. İhtiyacı olanlar altın torbası değil, gönlünüzü istiyorlar” dedi.
ANNE SEVGİSİYLE GÖNÜL ELÇİLERİ OLACAĞIZ
Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Aliye Mavili Aktaş da, kendisinin anne olduğunu, anneliğin kendisine çok şey öğrettiğini ve bu projeyle ihtiyacı olanlara anne sevgisini vereceklerini aktardı. Gönül elçileri konusunda Avrupa'ya imrendiğini, Avrupa'nın bu konuda duyarlı olduğunu dile getiren Aktaş, “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi'ni önemsiyorum ve destek vermek için burdayım” diye konuştu.
2011 yılında dünya 3.'sü, 2012 yılında ise Avrupa Şampiyonası'nda 2. olan bedensel engelli sporcu Emine Seçkin ise, bu atmosferden çok duygulandığını, bu projede kendisine de yer verildiği için çok mutlu olduğunu belirtti. Bedensel engelli olmasına rağmen mücadeleyi bırakmadığını ve bunun sonucunda madalya aldığını dile getiren Seçkin, “Sporcu kimliğimin yanında annelik görevimi de yerine getiriyorum. Engelli olmama rağmen ben de bu projede varım. Hangi görev verilirse yerine getireceğim” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.