Ülkücülerden Öyle Bir Geçer Zaman ki Dizisine Tepki

Ülkücülerden Öyle Bir Geçer Zaman ki Dizisine Tepki
Aksaray Ülkü Ocakları Başkanı Ferit Köse Öyle Bir Geçer Zaman ki Dizisine Tepki

Aksaray Ülkü Ocakları Başkanı Ferit Köse  yaptığı açıklamada”Son günlerin gündemde konusu tv dizilerinin halk üzerinde etkisi ve kişilere farklı bakış açısı yüklemeye çalışması biz Türk Milliyetçilerini yakından etkilemiştir.Bu nedenle dizilerde milliyetçi-ülkücü karakterlerine yüklenen sözde senaryo artık çığrından çıkmıştır.Tamamen kendi ideolojik yansımalarını dizilere yansıtan bu yapımcılar ve yayıncılar ne türlü bir vehamet ve yanlışlık içinde olduğunun farkında değildir.Bu konuda yine farklı olmak gereği biz ülkücülere düşmüştür.Söz konusu sürecin ülke gençliği üzerinde ne denli bir iz bırakacağını düşünmek bizlerin asli görevidir.Dizilerde yaşanan bu olumsuz saldırının gençlerimiz üzerinde bir ayrışma bir çatışma oluşturacağı unutulmamalıdır. Dönem dizisi diye sunulan yapımların devrimci gençleri şirin, sevimli; milliyetçi, ülkücü gençleri de kaba saba, eli silahlı tipler olarak anlatmaları kabul edilemez bir durumdur.

MHP Lideri Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin de eleştirdiği Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde sağcılar, işbirlikçi, eli silahlı zorbalar, giyim kuşamı ile de itici, çirkin insanlar olarak tasvir ediliyor. Solcu gençler ise görüntüsü, konuşması ile de parlak, genç kızların âşık olduğu tipler. Silaha bulaşmamış, bağımsız hareket eden yurtseverler... Öyle zannediyoruz ki bu yapımcılar kendi görüşlerinin aslında olmasını istedikleri bir tipi dizide yansıtmaya çalışarak saldırgan ve çatışmacı kimliklerini gizlemeye çalışıyor. Bununla da kalmıyor dizide yansıtılan senaryonun halkı kin ve tahrike-ayrışma ve çatışmaya sürüklediğini de fark etmiyor.Geçmişte nasıl suç işlemek ile meşgul olmuşlarsa bugün de suçlarını gizlerken bile ayrı bir suç işlemeyi ihmal etmiyorlar…

Çemberimde Gül Oya ile başladı

"Dönem filmi" iddiasını taşıyan yapımları seyirci hep sol bakış açısıyla seyretti. Çemberimde Gül Oya ile başlayan devrimci romantizm Hatırla Sevgili ve Bu Kalp Seni Unutur mu? ile devam etti. Öyle Bir Geçer Zaman ki de bu zincirin son halkası. Romantik aşk hikâyeleri ile "dokunaklı öykülerle" yola çıkan bu dizilerde idealizm, vatanseverlik, iyilik, erdem hep Marksist pencereden anlatıldı. Bu dizilerin esas oğlanları hep devrimci gençlerdi. Haksızlığa isyan eden onlardı, mücadele eden, işkence gören onlar... Kan dökülüyor vatan elden gidiyorsa suçlu ülkücüler miydi. Bu sunuma itiraz ediyoruz…, " Devrimciler, birini öldürmediyse beş bin ülkücüyü kim öldürdü?" sorusunu soruyoruz.

Adalet duygusu zedeleniyor

Yukarıda belirttiğimiz biçimde söz konusu sapkın zihniyet ile adalet duygusu da zedeleniyor. Ki bunu zedeleyenlerin başında dizi yapımcıları geliyor. Dönem dizilerinin senaristlerine baktığımızda solcu senarist ve yönetmenleri görüyoruz. Hatırla Sevgili'nin senaristi Nilgün Öneş bir söyleşisinde bunu itiraf etmişti. : "Amcam da, dayım da İşçi Partisi üyesiydi. Onlarla aynı fikirde bir babanın çocuğu olarak çocukluğumdan beri bir görüşüm vardı. Diziye de bunu yansıttım tabii." Diyerek açıkca amacını ortaya koymuştur.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.