Uluslararası Sanat Ve Tasarım Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Selçuk Üniversitesi (SÜ) himayesinde dünya çapında 93 sanatçı ve tasarımcının resim, heykel, seramik, tekstil, baskıresim, hüsn-i hat ve grafik tasarım disiplinlerindeki yaklaşık 100 eseri, Uluslararası Sanat ve Tasarım Sergisi’nde (INAD / International Art and Design Exhibition 2016) sanatseverlerle buluştu.
Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası ve MÜSİAD Konya Şubesi’nin katkılarıyla birçok disiplinden, farklı kültür çalışmalarının sergilendiği Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışına Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Okka, Prof. Dr. Abdullah Topcuoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıpan, dekanlar, öğretim üyeleri, daire başkanları, müdürler ve çok sayıda sanatsever katıldı. Uluslararası Sanat ve Tasarım Sergisi (INAD / International Art and Design Exhibition 2016) Organizatörü, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Polat, yaptığı konuşmada, yoğun bir çalışmanın sonucunda yaklaşık 100 eserin sergilenmeye değer görüldüğünü ifade etti. Serginin hazırlanmasında katkıda bulunanlara teşekkür eden Doç. Dr. Polat, “Hz. Mevlana’yı ve onun alçak gönüllülük, cömertlik, dürüstlük, saygı, sevgi, hoşgörü, barış gibi duygu ve değerlerinin yaşatılmasını, gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamayı amaçlayan etkinlik aynı zamanda kültür ve sanat etkinlikleri ile Konya’nın farklılıklarını ve kentin sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerine dikkat çekerek uluslar arası camiada, Konya farkındalığı oluşturmayı amaçlamaktadır” dedi.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise, sanatçı ve tasarımcıların gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda uluslararası nitelikte bir serginin sanatseverlerle buluşturulduğunu söyledi. Bu serginin bir başlangıç olduğunu, bundan sonra da bu nitelikteki sergilerin devam edeceğine inandığını belirten Prof. Dr. Şahin, “Tabii biz üniversitemizin uluslararasılaştırılması yönünde önemli adımlar atma kararı almıştık ve bu kararı da uygulayacağız. İşin sanat yönü de her zaman önemlidir. Bu açıdan da sanat alanında da uluslararası iş birlikleri, uluslararası eserleri ortaya koyma çabamız hep olacak. Bu sergi burada bitmiyor. Hemen serginin bitiminde İstanbul Üniversitesi bünyesinde de bu serginin tekrarını istediler. Bu serginin önemini gösteriyor. Bu eserlerin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından, serginin hazırlanmasında katkıda bulunanlara plaket takdim edildi. Sonrasında sergi alanı gezildi. Sergi, 20 Mayıs’a kadar ziyarete açık kalacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.