Yabancıda kayıt dışı önlenecek(miş)

Yabancıda kayıt dışı önlenecek(miş)
Sosyal Güvenlik Konya İl Müdürlüğü ve Konya Ticaret Odası tarafından, 'Çalışma Hayatı ve Sosyal Güvenlik Yabancı İşçi İstihdamı ve Kayıt dışılık' konulu panel düzenlendi.

KTO konferans salonunda yapılan panele Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Sosyal Güvenlik Konya İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, KTO Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karapınar, ilçe kaymakamları ve çok sayıda davetli katıldı. Panelde, Moderatör Karatay Üniversitesi Sosyal Güvenlik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Atılgan, Çalışma Genel Müdürlüğü Göç ve Yabancı İstihdamı Daire Başkanı Deniz Ersöz, Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt sunumlarını gerçekleştirdi. Panel öncesi konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, "Türkiye artık köprü değil, hedef ülke haline gelmiştir. Ahi geleneğimiz gereğince, işveren kar değil, helal kazanç peşinde koşmalıdır" diye konuştu.

23 BİN İŞÇİ BEKLEYEN İŞVEREN VAR

Konya'daki işsizlik rakamları ve yabancı işçi istihdamı ile ilgili konuşan Etyemez, "Konya'da şu anda 23 işveren işçi arıyor. Konya, işsizliğin en düşük seviyede olduğu illerimizden bir tanesidir. Konya, tıpkı ensar-muhacir kardeşliği gibi ülkelerindeki iç savaştan kaçmış Suriyelilere kucak açmıştır. Bizim idealimiz insanı yaşatmaktır. Sosyal politikalar gereğince, sağlıktan işsizliğe kadar 76 milyonu ilgilendiren konular bizim sorumluluğumuz altındadır. Ekonomik gelişme, sosyal politikalarla tamamlanmaktadır. 2002 yılından 2014 yılına kadar vatandaşlarımız arasında bulunan uygulama farklılığını giderdik. Kayıt dışı istihdamın önüne geçerek, 2002 yılında yüzde 50 olan kayıt dışı istihdamı 2013 yılı sonu itibariyle yüzde 30'lar seviyesine düşürdük. İşsizlikle mücadele konusunda önemli adımlar attık. İşsizliğin kaynağı konusunda araştırmalar yaptık ve mesleksizliğin büyük bir işsizlik oranına sahip olduğunu gördük. Bu anlamda 1 milyon vatandaşımıza meslek kazandırarak onların iş hayatına atılmalarını sağladık. Baş örtü sorununu ortadan kaldırdık. Başı kapalı bayanlar artık çalıştıkları kamu kurumlarına girerken başını açmak zorunda değil. Tehlikeli alanlarda, sertifikasız çalışmaya son verdik. İş sağlığı ve güvenliğinin insani bir sorumluluk olduğu bilinciyle hareket ederek iş güvenliği alanında Avrupa standartlarının üstünde adımlar attık" ifadelerini kullandı.

BERKHAN PARLAK - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.