500 TL'lik banknot bekleniyordu! Bugün 2 banknot tedavüle çıktı
Vatandaşlar, uzun bir süredir bekledikleri 500 TL banknotunu görememişken, yeni 100 TL ve 10 TL banknotları piyasaya sürüldü.
İmza Değişiklikleri ve Yönetimsel Düzenlemeler
Yeni 100 TL banknotlarında, TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan’ın imzası yer alacak. VII. tertip 10 TL banknotlarında ise, Dr. Fatih Karahan’ın imzası yer alırken, Başkan Yardımcısı Dr. Osman Cevdet Akçay’ın imzası geçerli olacak. Bu imza değişikliklerinin dışında, banknotların tasarımında herhangi bir değişiklik yapılmadı.
Boyutlar ve Tasarım Özellikleri Aynı Kaldı
Yeni banknotlar, boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları, genel nitelikleri ve görünümleri açısından önceki sürümlerle tamamen aynı olacak. Bu durum, yeni 100 TL ve 10 TL banknotlarının eski banknotlarla karışabileceği anlamına geliyor.
Eski ve Yeni Banknotlar Birlikte Tedavülde Olacak
Yeni tertip banknotlar, eski banknotlarla birlikte aynı anda tedavülde olacak. Bu düzenleme, vatandaşların hem eski hem de yeni banknotları rahatlıkla kullanabilmesini sağlayacak. Yeni 100 TL ve 10 TL banknotlarının, Türkiye'nin para piyasasında sorunsuz bir şekilde dolaşması bekleniyor. merhaba gazetesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.