Aksaray'ın Tarım Bölgelerine su yatırımı
Aksaray ilinin geçimkaynakları arasında tarım ve hayvancılığın önemli bir yer teşkil ettiğini, bilinçli ve sulu yapılan tarımının verimliliğiarttıracağını, dolayısıyla çiftçinin aynı emek ve maliyetle daha fazla ürünelde edeceğini söyledi. İl Özel İdaresi olarak sulu tarımı yaygınlaştırabilmekiçin uygun bölgeleri tespit ettiklerini, sulama göletleri yaparak köylü veçiftçilerimiz yanında olmaya çalıştıklarını belirterek sözlerine şöyle devametti.
İlimizülkemizde en az yağış alan iller arasında bulunmakta ve yer altı su seviyesiher geçen gün aşağılara çekilmektedir. İlimizde aktif kullanılan tarım alanı yaklaşık356.000 Hektar olup, sulanabilen alan 122.300 Hektardır. Bu alanın 20.351 Hektarı İl Özel İdaresininsağlamış olduğu imkânlarla sulanmaktadır. Bu da toplam alanın Yaklaşık %16,6’sınatekâmül eder. Bizim amacımız, yapacağımız yatırımlarla bu oranı %25’lereçekerek, her zaman çiftçimizin yanında olmak.
Mevcutgöletlerimizde açık kanal sulaması yapılmaktaydı. Konya Ovası Projesi (KOP)kapsamında sunduğumuz kapalı devre sulama sistemi projelerinin kabul edilmesiile 2013 yılında Boğazköy, Selime ve Alaca için 11.000.000TL lik bir ödenekaldık ve ihalelerini gerçekleştirdik. Bunlardan Boğazköy Göleti tamamlandı,diğerleri de 2015 yılında teslim edilecek. Balcı, Salaragödeler ve CumaliGöletleri proje çalışmaları devam etmekte olup bu yıl ihalesine çıkacağız.Hedefimiz önümüzdeki birkaç yıl içerisinde büyük göletlerimizin tamamını kapalıdevre sulama sistemine çevirmektir. Bu sistem aynı su miktarı ile sulanabilentarım alanını 2 katına çıkartmaktadır. Dedi.
İlÖzel İdarelerimiz tüm birimleri ile köylerimizin daha yaşanılabilir biryerleşim yeri olması için çalışırken, Güçlü Devlet anlayışını yapmış olduğuçalışma ve projelerle halka göstermek zorundadır. Bu bilinçle hareket ederek,biz her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağız. Diyerek sözlerine son verdi.
haberfark.net
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.