Aksaray'ın yaşam kaynağı hayvancılıktır

Aksaray'ın yaşam kaynağı hayvancılıktır
Aksaray’ın en önemli Hayvancılık örgütlerinden biri olan TARIM-KOOP Aksaray’da hayvancılığın gelişimi için çalışmalarını sürdürüyor

Aksaray’ın en önemli Hayvancılık örgütlerinden biri olan TARIM-KOOP Aksaray’da hayvancılığın gelişimi için çalışmalarını sürdürüyor. Aksaray ekonomisinin can damarının tarım ve hayvancılık olduğunu vurgulayan TARIM-KOOP Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ok, “Hayvancılık son dönemde Aksaray ekonomisinin can damarı haline geldi. Hayvancılık ve süt üretimi sayesinde her ay Aksaray’a trilyonlarca lira sıcak para girişi oluyor. Onun için hayvancılığın gelişimi için üreticiye desteklerin arttırılması çok önemlidir.”dedi.

Aksaray’ın süt üretiminde ciddi potansiyeli olan Kooperatiflerinin oluşturduğu S.S Niğde Aksaray Tarım Kooperatifleri Birliği (TARIM-KOOP) süt üreticisi ve sanayici arasında önemli bir köprü görevi oluşturuyor. Amaçlarının kooperatifler aracılığı ile süt üreticisini her alanda korumak olduğunu belirten TARIM-KOOP Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ok, “TARIM-KOOP olarak yeni sayılabilecek bir birlik olmamıza rağmen kısa sürede önemli bir mesafe kat ettik. Bizim birliğimizin amacı üreticinin daha çok kazanmasını ve desteklerden eksiksiz yararlanmasını sağlamaktır. Çünkü üretici kazanırsa Aksaray ve Türkiye kazanır.”dedi.

KOOPERATİFLERİMİZLE UYUMLUYUZ

Tarım-Koop’u oluşturan tüm kooperatiflerle uyumlu çalıştıklarını ifade eden Metin OK, “Bizim için TARIM-KOOP kooperatiflerimize ve üreticilerimize daha iyi hizmet için bir araçtır. Üye kooperatiflerimizin başkanlarıyla hep üreticimize daha faydalı nasıl oluruz diye düşünüyoruz. Bu uyumlu birliktelik sayesinde üreticimize de daha faydalı olduğumuzu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“ÜRETİCİYİ DEVLETİMİZ KORUMALI”

Devletin üreticiyi her zaman koruması ve desteklemesinin son derece önemli olduğunu ifade eden Metin Ok, “Hayvancılığa ve süt üretimine verilen destekler kısa sürede etkisini gösterdi. Ancak bu desteklerin yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Okul sütü projesine benzer projeler yaygınlaşırsa hem hayvansal ürünlerin tüketim oranı artar hem de süt fiyatlarında dönemsel düşüşler olmayacağı için üretici cesaretlendirilir. Okul sütü projesine ek olarak okul yoğurdu, peyniri gibi yeni projeler eklenmelidir. Bunların yanında çiftçinin girdileri düşürmesi için yem bitkilerine daha çok destekler verilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Yem bitkilerine verilecek ekstra destekler sayesinde fiyatlar artmayacak ve hayvancılık rantabıl hale gelecektir.”dedi.

AKSARAY’A SICAK PARAYI KÖYLÜ SOKUYOR

Aksaray’ın %75’inin tarım ve hayvancılıkla uğraştığını ifade eden TARIM-KOOP Başkanı Metin Ok, “Bu gün Aksaray’da sadece kayıtlı olarak yaklaşık günde 550-600 ton süt üretimi yapılıyor. Modern çiftliklerin sayısı her geçen gün artarken Kooperatiflerimiz vatandaşı süt üretimine teşvik ediyor. Köylümüz üreterek hem şehrine katma değer hem de piyasaya sıcak para girdisi sağlamaktadır. Hayvancılıktan sağlanan sıcak para girdisi başka hiçbir sektör tarafından sağlanamaz. Bunun için herkes köylüye, üretene, hayvancılık yapanları el üstünde tutsun. Eğer hayvancılık desteklenmezse Aksaray ekonomisinin can damarı kesilmiş olur. Can damarı kesilince de işsizlik artacağı gibi piyasalar durur, sıcak para döngüsü olmaz. Onun için biz Aksaray ekonomisinin lokomotifi hayvancılıktır diyoruz. Bu lokomotifin güçlenmesi içinde herkesin köylüye üreticiye uygun ortamlar şartlar hazırlaması gerekmektedir.”dedi. aksarayhaberci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.