Başkan Altay Korumasız Geziyor: “Konyalıyım, Korumaya Gerek Duymuyorum”
Son günlerde gündemde olan "jammer" (sinyal bozucu) tartışmalarına ilişkin de Konya Büyükşehir Belediyesi'nden dikkat çeken bir açıklama geldi.
Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Bilgiç, son iki gündür farklı medya kuruluşlarından jammer kullanımıyla ilgili sorular aldıklarını belirterek, “Hiç kullanmadık, kullanmıyoruz. Sayısız belediye başkanları toplantısına katıldım, kullanan da görmedim. Koruma polisi, koruma aracımız da yok. Hiç de olmadı” ifadelerini kullandı.
Konyalı vatandaşlar da Başkan Altay’ın halkın arasında sade bir şekilde dolaştığını teyit ediyor. 18 Nisan 2025 Cuma günü sabah saatlerinde Altay’ı kendi kullandığı kırmızı TOGG aracıyla gören bir vatandaş, “Fenni Fırın’a geldiğinde gördüm, araçta sadece şoförü ve kendisi vardı. Başkan ön koltukta oturuyordu, yanında ne koruma vardı ne de koruma aracı. Helal olsun” dedi.
Başkan Altay’a zaman zaman neden korumasız gezdiği yönünde sorular yöneltiliyor. Altay ise bu sorulara, “Konyalıyım, Konya’nın evladıyım. Kendimi güvende hissediyorum, korumaya ihtiyaç duymuyorum” şeklinde cevap veriyor.
Başkan Altay’ın bu mütevazı tutumu, vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor. haberfark.net
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.