Eğitim milli olmalı!

Eğitim milli olmalı!
Türkiye'deki uygulanan eğitim sisteminin milli olmadığını belirten İsmail Aydilek, “Ne ahlaki ve manevi yönden ne de bilimsel çalışmalar ve akademik yönden olumlu sonuçlar alamıyoruz” dedi

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydilek, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında eğitim sisteminde yaşanan sorunları gündeme getirdi.

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının 1. Döneminin 23 Ocak Cuma günü biteceğini belirten Aydilek, “On iki yıllık kesintisiz Eğitimin uygulamaya konduğu 30 Mart 2012 tarihinden itibaren ilkokul, ortaokul ve liselerimizde on yedi milyonu aşkın öğrenci, dokuz yüz binin üzerinde öğretmen ve idareci iki yüz bini geçen çalışanları seksen dört bin okulu, beş yüz kırk bin derslik ve teknolojik donanımları, eğitim için diğer araç ve gereçlerle devasa bir bütçe ve imkanlar bu ülkenin evlatlarının yetişmesi için seferber ediliyor. Ayrıca buna ilaveten kapatılma kararı alınan üç bin beş yüz dershanede yaklaşık bir milyon iki yüz bin öğrenci ve elli binin üzerinde öğretmen on beş bin civarında çalışanlarıyla eğitim-öğretim yapılmaktadır” dedi.

EĞİTİM SİSTEMİMİZİN MİLLİ BİR YANI YOKTUR

Eğitim-öğretimin sadece ilk, orta ve lise öğrenimi ile bitmediğini ifade eden Aydilek, “Üniversitelerimiz de eğitim-öğretim alanında faaliyet gösteriyor. Ülkemizde 123 devlet, 73 özel üniversite olmak üzere 196 üniversitede, 5 milyonu aşkın üniversite öğrencisine, 200 binin üzerinde öğretim görevlisi, çeşitli fakülte ve bölümlerde gençlerimizi mesleklerine, geleceklerine ve hizmete hazırlıyorlar. Aziz milletimizin ve devletimizin imkanları ile çocuklarımız, gençlerimiz hem Ahlaki ve manevi yönden eğitilmesi, hem de kabiliyetleri, becerileri doğrultusunda mesleğe ve geleceğe en iyi şekilde hazırlanması lazım. Bizler Milli Görüşçüler ve Saadet Partililer olarak Eğitim-Öğretim de olmazsa olmazımız inandığımız ve gerçekleştirmek istediğimiz en önemli husus; Önce Ahlak ve Maneviyattır. Çünkü rahmetli Erbakan Hocamızın dediği gibi 'Bir milletin asıl gücü topu, tüfeği, tankı değil. İnançlı ve imanlı evlatlarıdır' Şimdi yukarıda milletin imkanlarıyla gençlerimiz bugünkü Eğitim-Öğretim Sistemi ile nasıl hazırlanıyor ona bir bakalım. Özellikle şunu belirtelim ki adı Milli Eğitim olmasına rağmen uygulanan eğitim sistemimizin milli bir yanı yoktur” diye konuştu.

TEDAVİ REÇETESİNİ ORTAYA KOYMAMIZ LAZIM

Her iki yılda bir Milli Eğitim Bakanı'nın değiştiğini belirten Aydilek, “Bu alanda sürekli bir eğitim kargaşası yaşanmaktadır. Ne ahlaki ve manevi yönden ne de bilimsel çalışmalar ve akademik yönden olumlu sonuçlar alamıyoruz. Milli Görüş ve Saadet Partisi olarak her alanda olduğu gibi bu alanda da önce hastalığı ve mikrobu teşhis ve tespit ettikten sonra tedavi reçetesini ortaya koymamız lazım. Eğitimdeki bu aksaklıkları, sorunları dört ana başlıkta topladık: Eğitim, müfredat, eğitim kurumları ve öğretmenlerle alanında tespit edilen aksaklık ve sorunlar var. Bu sorunlar
hepimizi, yetişen neslimizi ilgilendirmektedir. Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da Milli Görüş, Saadet Partisi'nin teklifleri ve çözüm yolları tek çaredir. Çünkü aklın yolu birdir hep beraber bu ülkenin neslinin ve gençliğinin en iyi şekilde yetişmesi için çaba sarf etmemiz lazım. Eğitimde bu sorunların çözümü Saadet Partisinin meclise girmesi ve iktidara gelmesi ile mümkündür” ifadelerini kullandı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.