Ekonomik krizin yükünü vatandaşa yüklüyorlar

Ekonomik krizin yükünü vatandaşa yüklüyorlar
CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş Ahırlı ve Bozkır ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek, iktidarın ekonomik krizin yükünü vatandaşlara yüklemesini eleştirdi.

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, İl Başkanı Bekir Yaman, İl yönetim kurulu üyeleri, Ahırlı İlçe Başkanı Talip Akgül ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ahırlı ilçesinde vatandaşlarla buluşarak, sorunlarını dinledi.

Ahırlı’dan sonra CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Bozkır ilçesini geçerek, Bozkır İlçe Başkanı Ali Rıza Duran ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ilçe halkıyla bir araya gelerek, sorunları hakkında bilgi aldı.

Ahırlı ve Bozkır ilçelerinde vatandaşlarla bulaşan CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş meclis çalışmaları hakkında bilgi vererek, “ Bildiğiniz gibi yoğun bir meclis çalışmalarının ardından vatandaşlarımızla bir araya gelmek için sizleri ziyarete geldik. Ahırlı ve Bozkır ilçemizdeki vatandaşlarımız tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Çiftçilerimizin ürünlerini değerince satamadığı için tarlada kaldığını gördük. Bu durum kabul edilir bir durum değildir. İktidar çiftçilerimizin ürününü değerince satmasını sağlamalıdır. Açıklanan Buğday ve arpa taban fiyatı üretim maliyetini karşılayamadığı gibi, çiftçilerimizin zarar etmesine neden oldu. Diğer taraftan buğday ithalatıyla da yerli üreticimizin ürünlerini yeterince almayan iktidar, çiftçilerimizi desteklemesini yerine başka ülkelerin çiftçilerini destekliyor. Bu yanlıştan biran önce vaz geçerek, üreticilerimizi her anlamda destekleyerek ayakta kalmasını sağlamalıdır. Tarıma ve çiftçilerimize sahip çıkmalıdır” dedi.

İktidar, ekonomik krizin yükünü vatandaşımıza yüklüyor

Ekonomik krizin yükününün vatandaşlara yüklediğine dikkat çeken Barış Bektaş, “Ülkemiz derin bir ekonomik krizle karşı karşıyadır. Uyguladığı ekonomi politikasını düzeltmeyen iktidar, ülke olarak yaşadığımız bu ekonomik krizin yükünü vatandaşlarımıza yüklüyor. Eskiden Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) vardı. Sağlıklı çalışırken şimdi yok. DPT, Türkiye’yi sektör sektör yapılandırırken, geleceğe yönelik çalışmalar yapardı. Maalesef yok edildi. Bir başıboşluk oluştu. Bu düzenle bu ülke gitmez. Hiçbir devlet aklı ve kurumu kalmamıştır. Tasarruf tedbirleri uygulayan iktidar, ekonomiyi düzelteceğini düşünüyor. Ama devlette 125 bin araç var. Peki, sorarım sizlere tasarruf nerede soruyoruz. Devlette tasarruf yerine, tasarrufu vatandaştan bekliyor. Geçinmekte zorlanan vatandaşımız bu yükün altında eziliyor. Buradan iktidarı uyarıyoruz. Biran önce vatandaşımızı rahatlatacak ekonomik adımları atılmalıdır” diye konuştu. Diğer taraftan ekonomik krizin yükünü vatandaşa yükleyen iktidar, büyük bir yanlışın içindedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.