Eskil'de Şaşkınlık Yaratan Olay! Öldü denildi ama gerçek çok farklı çıktı
Fakat, Erol T.’nin sağ olduğu, mezarın açılması ve kendisinin ifadesiyle ortaya çıktı.
Olay, 17 Şubat 2024'te Kadıköy’de başladı. Sokakta yaşayan; alkol ve kolonya içtikten sonra fenalaşan 60 yaşındaki Erol T., ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Erol T., hastaneden taburcu olduktan sonra Mart ayında ölü olarak kayıtlara geçti. Ağabeyi, Adli Tıp Kurumu'na giderek ölen kişinin Erol T. olduğunu teşhis etti. Cenaze düzenlendi ve Erol T.’nin vefatı sitemizde duyurulmuştu.
Ancak, olayın şok edici boyutu Temmuz ayında yaşandı. 18 Temmuz 2024 tarihinde, Erol T.’nin gerçekten sağ olduğu ortaya çıktı. Erol T., Kadıköy Hasanpaşa Polis Merkezi'nde verdiği ifadede, alkol ve kolonya içtikten sonra hatırlamadığı bir şekilde hastaneye kaldırıldığını ve tedavi gördüğünü belirtti. "Ölü olarak kayıtlara geçmişim, bunun farkına varınca dava açtım," diyerek yaşadığı durumu anlattı.
Erol T.’nin ölümünü teşhis eden ağabeyi Erdoğan T. ise, yapılan yanlış teşhisin sebeplerini açıkladı. Erdoğan T., cenaze töreninden sonra, bir banka görevlisinin kendisini aradığını ve Erol T.’nin sağ olduğunu söylediğini belirtti. Hemen ardından, mezarın açılmasıyla birlikte, Erol T.’nin sağ olduğu kesinleşti. Erdoğan T., yanlış beyanda bulunmasında hiçbir kastının olmadığını, polislerin ve Adli Tıp’ın etkisiyle bu hatanın yapıldığını ifade etti.
Olayın ardından yapılan soruşturma, Erol T.’nin ölümünün başka bir kişinin alkol zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetmesiyle karıştığını ortaya koydu. Savcılık, Erol T.’nin kimseden şikayetçi olmaması nedeniyle "zehirlenme" dosyasına takipsizlik kararı verdi. Bu karmaşık olay, hem aileyi hem de adli makamları şaşkına çevirdi.
Kaynak: Sabah Gazetesi
haberfark.net
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.