Hayvancılıkta durum çok vahim
1980'de bu memleketin nüfusu 44 milyondu, bugün 77 milyon; her yıl 1 milyon nüfus artırdık bu memlekette. 50 milyon koyunumuz vardı 1980'de, bugün 29 milyon koyunumuz var; her 2 koyundan 1'ini kaybettik. 19 milyon keçimiz vardı, bugün 9 milyon keçimiz var; her 2 keçiden 1'ini kaybettik. 16 milyon sığırımız vardı, şimdi 14 milyon sığırımız var; sığırımız 2 milyon azaldı. 1 milyon mandamız vardı 118 bin manda kaldı; her 10 mandadan 9'unu kaybetti bu memleket. AKP Hükümeti tarafından son dört yılda 2 milyonu koyun, 1,5 milyonu sığır olmak üzere 3,5 milyon canlı hayvan ithal edildi. Yani "Canlı hayvan varlığı arttı." diye söylenen şey maalesef ithalat yapılan şeydir.
• Bu politika sürmektedir. Hükümet ithalat politikasıyla bizim çiftçimizi değil, başka ülkelerin çiftçilerini desteklemektedir.
CHP iktidarında, ekonomik ve sosyal alanda, halkımızın refahını, ulusal gelirden aldığı payı artırıcı yönde adımlar hızla atılacak, dara düşmüş geniş kitleler kısa sürede rahatlatılacaktır.
Bu doğrultuda;
1. Dul ve yetim aylıkları, şehit ailesi ve gazi aylıkları, yaşlılık aylığı yüzde 150, bağ-kur, sgk, emekli sandığı emekli aylıkları, yüzde 100 artırılarak, refah payı ilavesiyle, insanca yaşam düzeyine çıkartılacaktır.
2. Dul ve yetimlerimize, şehit ailelerine, gazilerimize, yaşlılık aylığı alanlara ve emeklilerimize, ramazan ve kurban bayramlarında, birer maaş tutarında, bayram ikramiyesi verilecektir.
3. Emeklilerden, asgari ücretle çalışanlardan, sosyal güvenlik destek primi ödemesi alanlardan, işsizlik aylığı alanlardan, sağlık kurumlarında tedavi ve ilaç katkı payı ödemesi kaldırılacaktır.
4. Benzer durumdaki küçük esnaf, çiftçi ve işletme sahiplerinin aynı şekilde bankalara olan borçlarının, gecikme ve cezai faizleriyle, ana para borçlarının yüzde 25'i silinecek, kalan borç tutarı bir yıl ertelenerek, faizsiz 12 taksite bölünecektir.
5. Hepimizin ödediği vergi, harç, resim ve cezalardan, bütçeye aktarılan paylarla yapılan, sosyal yardım ve destek ödemeleri, anayasamızın sosyal devlet ilkesi uyarınca, bir kat artırılarak insani düzeye çıkartılacaktır.
6. Üniversiteli gençlerimizden alınan, yüksek öğrenim harç ve kredileri kaldırılacak, yüksek öğretim kurulu (yök) lağvedilerek, üniversitelerde özerklik, özgür akademik-bilimsel eğitim, üniversitelerin kendi yönetimlerini seçmesi ve öğrencilerin yönetimde temsil edilmesi sağlanacaktır.
7. Yüksek öğrenim öğrencilerine verilen burs ve krediler yüzde 100 artırılacak, öğrenim dönemi boyunca her 2 sömestrde, bir aylık burs-kredi tutarından az olmamak kaydıyla, "kültürel destek katkı ödemesi" yapılacaktır.
8. Özel üniversitelerle, vakıf üniversitelerinde, burslu öğrenci kontenjanı, toplam öğrenci sayısının yüzde 35'i düzeyine çıkartılacaktır
9. Ziraat ve halk bankası, asli görevlerine dönecek, kaynaklarının asgari yüzde 75'ini tarım, hayvancılık, küçük esnaf ve sanatkara, kobi'lere kullandırılacaktır.
10. küçük ve orta boy işletmelerin yatırımları desteklenecek, bu alanda faizsiz yatırım kredisi, enerji desteği, sosyal güvenlik prim desteği, vergi desteği, lojistik desteği, pazarlama desteği devreye sokularak, işletmelerin faaliyete geçmesinden itibaren 5 yıl süresince bu destekler kesintisiz sürdürülecektir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.