Konya Büyükşehir Belediyesi'nden Çiftçiye Dev Destek
Altay, Konya'nın 31 ilçesinde çiftçilere yönelik olarak toplam 72.652 adet meyve ve kuruyemiş fidanı dağıtıldığını duyurdu. Bugün ise 13.000 adet ceviz fidanı üreticilere teslim edildi.
Başkan Altay, 2018 yılından bu yana gerçekleştirilen desteklerin çiftçilerin üretim kapasitesini artırmak ve tarım sektörünü güçlendirmek adına önemli bir adım olduğunu vurguladı. Bugüne kadar Konya'daki çiftçilere 570 bin adet fidan, 22 milyon 518 bin fide ve 1 milyon 177 bin kilogram tohum desteği sağlandığını belirtti.
“Çiftçilerimizin Yanındayız”
Başkan Altay, yaptığı açıklamada, “Konya, Türkiye'nin tarım üretiminde önemli bir yer tutuyor. Çiftçilerimizin üretim gücünü artırmak, onları daha verimli bir şekilde desteklemek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu desteğimizle, üreticilerimize daha sağlıklı ve verimli ürünler yetiştirme imkânı sunuyoruz. Çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin çiftçilere yönelik verdiği bu destekler, tarımın gelişmesine katkı sağlarken, yerel ekonomiye de önemli bir katkı sunuyor. 31 ilçede çiftçilere yapılan hibe desteği, bölgedeki tarımsal üretimin artırılmasına ve çiftçilerin daha sürdürülebilir yöntemlerle üretim yapmasına olanak tanıyor.
haberfark.net
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.