İsviçre, aylık 6 bin Euro'ya (210 Bin TL) maaş vermesine rağmen çalıştıracak işçi bulamıyor!

İsviçre, aylık 6 bin Euro'ya (210 Bin TL) maaş vermesine rağmen çalıştıracak işçi bulamıyor!
Nüfusu hızla yaşlanan dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alan İsviçre’de işçi sıkıntısı yaşanıyor. Ülkede maaşlar 3 bin ila 6 bin Euro arasında değişiyor.

Birçok Avrupa ülkesi işçi alımı yapıyor. Pandemi sonrasında kalifiye eleman bulmakta zorlanan İsviçre çözümü dışarıdan 100 bin işçi almakta buldu. Başta sağlık sektörü olmak üzere turizm otelcilik, teknisyen, inşaatta çalışacak işçi, bilgisayar uzmanı ve mühendis gibi çeşitli kadrolar için alım yapılacağı ülke tarafından ilan edildi.

Maaşlar 6 bin Euroya kadar çıkıyor

Dünya’nın en zengin ülkelerinden biri olan İsviçre, işgücü piyasasındaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla aylık 3 bin Eurodan 6 bin Euroya kadar 100 bin vasıflı ve vasıfsız işçi alacak. işçi alımı yapacak.

Özellikle doktor açığı konusunda sıkıntı çektiği öğrenilen İsviçre, yaşlı bakım ve hastanelerde çalıştırmak üzere hemşire alımı da yapmak için ilan açtı.

İşçi açığı 365 bine yükselebilir

İsviçre’de yetkililer, Rusya ve Ukrayna savaşından kaçıp buraya sığınanların bu açığı kapatamayacaklarını ifade ediyor. Bu durumda şu anda İsviçre’nin 100 bin vasıflı, vasıfsız işçi açığı bulunmakta. Bu rakam yıl sonunda 365 bin kişiye kadar yükselebilir.

İş başvuruları iş bulma kurumlarına yapılacak

Yurt dışında çalışmak isteyenler, o ülkeye nasıl gidileceğini araştırıyor. İsviçre için işçi arayan DynaJobs gibi ya da Adecco gibi iş bulma kurumlarına başvurarak, kendinize uygun işi bulmanız gerekiyor.

Gerekli şartlar:

  • Belirli bir seviyede dil bilgisi
  • İsviçre’de devlet yardımı ya da sosyal yardım almadan geçinebileceğinizi kanıtlamanız gerekiyor
  • İkamet edilebilecek ev bulunması

Saatlik 17 Euro

İsviçre, dünyanın en zengin ülkeleri arasında bulunuyor. İsviçre’de saatlik asgari ücret 23 İsviçre Frangına, aylık ücret ise 4 bin İsviçre Frangı. Bu da saatlik olarak 17 Euroya denk geliyor. arti33.com

haberfark.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.