Konya Barosu’na kayıtlı avukat zehir taciri çıktı

Konya Barosu’na kayıtlı  avukat zehir taciri çıktı
Konya’da 3 yıl önce adliye bahçesinde uğradığı silahlı sonucu bacağından yaralanan avukat Abdulkadir İ.’nin (45), uyuşturucu trafiğini polis çökertti

Aracının bagajında 25 bin sentetik hapla yakalanan Av. Abdurrahman İ. ve kadın arkadaşı gözaltına alındı. İfadesinde uyuşturucuyu İstanbul’dan 360 bin TL vererek aldığını itiraf eden Abdulkadir İ. ile kadın arkadaşı İlknur Ç. (34) çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, iki gün önce kent merkezinde şüphe üzerine bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramalarda bagajdaki koli içerisinde 25 bin sentetik hap ele geçirildi. Şüphelilerin kimlik sorgusunu yapan polis, büyük bir şok yaşadı.

Şüphelilerden Abdulkadir İ'nin Konya Barosuna kayıtlı avukat olduğu tespit edildi. Hem Abdulkadir İ.hem de araçtaki kadın arkadaşı İlknur Ç. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Abdulkadir İ. iddiaya göre emniyette susma hakkını kullandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Avukat İ. savcılıkta ifadesini verdi. Avukat İ., "Müvekkilimle görüşmek için İstanbul'a gittim. Orada dosya ile ilgili konuşurken konu uyuşturucuya geldi. Daha sonra görüştüğüm kişi elinde uyuşturucu özelliği olan sentetik hap olduğunu söyledi. Bende ona elden 360 bin TL verdim. Getirdiği koliyi aracın bagajına koydu. Daha sonra Konya'ya geldik. Koliyi Konya'da kime vereceğimi bilmiyordum. Kime vereceğimizi İlknur biliyordu" dediği öğrenildi. İlknur Ç. ise, eğlence merkezinde alkollüyken yanına Abdulkadir İ.'nin geldiğini, müvekkili ile görüşmek için İstanbul'a gideceğini söylediğini, kendisinin de alkolünde etkisi ile araca binip İstanbul'a gittiklerini, uyuşturucudan bilgisinin olmadığını söylediği belirtildi.

UYUŞTURUCUNUN DEĞERİ 1 MİLYON 500 TL
Öte yandan Abdulkadir İ. ile ortaya ilgili bir detayda çıktı. Avukat İ.'nin kendi aracı olmasına rağmen dikkat çekmemek için emanet aldığı başka bir otomobille İstanbul'a gittiği ileri sürüldü. Yapılan incelemelerde ise sentetik hapların piyasa değerini 1 milyon 500 bin TL'nin üzerinde olduğu belirlendi. Abdulkadir İ. ve İlknur Ç. çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan tutuklanan Abdulkadir İ. kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim çıktı. Avukat İ.'nin Ekim 2021'de bir dosyası nedeniyle Konya Adliyesi bahçesinde silahlı saldırıya uğradığı ve bu saldırı sonucunda bacağından yaralandığı ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.