Konya Şeker, şerbet üretti

Konya Şeker, şerbet üretti
Konya Şekerin innovatif ürünlerinden oluşan ve tamamen bir AR-GE çalışması olan sıvı şekerden elde edilen baklava ve tel kadayıf şerbeti tatlıcılardan tam not aldı

 

Türk tarımına ve tarımsal sanayiye sağladığı katkılarla adından övgüyle söz ettiren Konya Şeker’in, innovatif ürünler alanında da ülkemizin dışa bağımlılığını azaltacak ürünlere yönelmesi ve üretimini yaparak piyasaya sürmesi dikkat çekmeye devam ediyor. Konya Şeker’in innovatif ürünlerinden oluşan ve tamamen bir AR-GE çalışması olan sıvı şekerden elde edilen baklava ve tel kadayıf şerbeti, merkezi İstanbul’da bulunan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği üyelerine tanıtıldı. Kısa adı BAKTAT olan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği üyelerinin katılımıyla Bakırköy Titanic Otel’de gerçekleştirilen organizasyonda, Konya Şeker’in Çumra Şeker Entegre Tesisleri’nde üretimini yaptığı baklava ve tel kadayıf şerbeti hakkında detaylı bilgiler verildi.

Titanic Otel’de düzenlenen tanıtım yemeğinde baklava ve tel kadayıf şerbeti hakkında bilgi veren PANEK Genel Müdürü Haluk Kayaaslan, “Panek, Konya Şeker ürünlerinin satış ve pazarlama faaliyetlerinin yapılması için kuruldu. Ürün yelpazemizi, endüstriyel şeker, paketli kristal ve küp şeker, çikolata çeşitleri ve dondurulmuş patates oluşturuyor. Baklava ve tel kadayıf şerbeti de bunlardan biri. Yüzde 100 pancar şekerinden üretilen, GDO içermeyen baklava ve tel kadayıf şerbeti Türkiye’de bir ilk. Doğal oluşu, kullanım ve saklama koşullarının kolaylığı sayesinde baklava üreticilerinin işini kolaylaştıracak ve vazgeçilmez bir ürün olacak” dedi. Baklava ve tel kadayıf şerbeti ile ilgili BAKTAT üyelerine detaylı bilgiler veren Sıvı Şeker Üretim Şefi Fuat Akay ise, “Şerbetin üretildiği sıvı şeker tesisi, Mayıs 2006 tarihinden beri faaliyet gösteriyor. Tesisimiz ilk kurulduğunda, günlük 220 ton sıvı şeker üretim kapasitesi vardı. Ürünlerimize gelen yoğun talep nedeniyle kapasite artırımına gittik ve tesisin sıvı şeker üretim kapasitesini günlük 450 ton, invert şeker üretimini de günlük 50 tona çıkardık” diye konuştu.
BAKLAVA İHRACATI ARTIYOR

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği 2001 yılından beri, baklavayı uluslararası alanda tanıtmak, baklava üretiminin kalitesini ve miktarını arttırmak için faaliyet gösteriyor. BAKTAT Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, baklavayı geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçası ve tatlıların sultanı olarak nitelendirdi. Baklavanın günlük tüketiminin İstanbul’da 150 ton, Türkiye genelinde ise 500 ton olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, ”Baklava ihracatı her geçen gün artıyor. 2001 yılında 292 bin dolar olan baklava ihracatı, 2008’de 2,5 milyon dolara ulaştı, 2009’un ilk yarısında ise 234 bin dolardı. Baklava ihracatının en çok yapıldığı ülke ise Yunanistan’dır” diye konuştu.

HEM AĞIZ TADI HEM SAĞLIK

Toplantıda ülkemizde de kullanılan nişasta bazlı (NBŞ) tatlandırıcıların insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dair bilim adamlarının açıklamalarının tüketicilerde bir hassasiyet oluşturduğu, konunun gündeme gelmesi sonrası tüketicilerin aldıkları baklava ve şerbetli tatlılarda pancar şekeri mi, NBŞ mi kullanıldığını özellikle sordukları belirtildi. Bu açıdan Konya Şeker tarafından üretilen ve şeker pancarından üretilen sıvı şekerin, tamamen doğal olması nedeniyle nişasta bazlı tatlandırıcılar nedeniyle geleneksel tatlılarımıza karşı sektörde ve tüketicide oluşan tedirginliği gidererek, sağlık mı, ağız tadı mı ikilemine son vereceği katılımcılarca vurgulandı. Meşrubat ve tatlı sanayinde kullanılan sıvı şekerin hem sağlıklı ve doğal bir ürün olması hem de kullanım kolaylığının olması nedeniyle daha çok tercih edildiğinin deli getirildiği toplantıda, doğal, kaliteli, hijyenik, pastörize ve mikroorganizmalardan arındırılmış sıvı şekerin kısa süre içerisinde şerbetli tatlı imalatında tatlandırıcıların önüne geçeceği belirtildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.