Konya, Yerli Savunma Sanayine Daha Fazla Destek Vermeye Hazır

Konya, Yerli Savunma Sanayine Daha Fazla Destek Vermeye Hazır
Türkiye, savunma sanayinde yerlileştirme hamlelerine devam ederken, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, yönetim kurulu üyeleri ve beraberindeki heyetle 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pi...

Türkiye, savunma sanayinde yerlileştirme hamlelerine devam ederken, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, yönetim kurulu üyeleri ve beraberindeki heyetle 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar’ı ziyaret etti.

Ziyarette söz alan Başkan Kütükcü, Türkiye savunma sanayi ihracatında 5. sırada yer alan Konya’nın, yerli savunma sanayine daha fazla destek vermeye hazır olduğunu vurguladı. Heyet ayrıca, bakım atölyelerini de gezerek, burada kullanılan ürünler hakkında bilgi aldı. Ziyarette konuşan KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Türkiye’nin savunma sanayinde büyük yol kat ettiğini ifade ederek, Konya sanayisinin de üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu söyledi. Savunma sanayinin stratejik öneme sahip ve katma değeri yüksek bir sektör olduğunu kaydeden Kütükcü, Konya’da da savunma sanayi ile çalışan firmalar olduğunu aktararak, “Otomotiv yan sanayi, döküm, makine imalat sanayinde söz sahibi olan şehrimiz, yerli savunma sanayiyle de daha fazla iş birliği yapmak istemektedir. Başbakanımız tarafından açıklanan 5,9 milyar dolarlık savunma sanayi projelerinden 4,5 milyar dolarının yerli üretim için harcanacak olması da bizleri mutlu etmiştir. Konyalı sanayicilerimizin de bu projelere daha fazla destek vereceğini ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

YERLİ ÜRETİM TEKNOLOJİSİNE SAHİP OLMALIYIZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar da, yerli üretim teknolojisine sahip olunması gerektiğini belirterek, bunun da yetişmiş insan gücü ile gerçekleştirilebileceğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından heyet, hangarlar, takımhaneler, yer destek cihazları, boya aracı, bakım sehpaları, avruz vinç, mahalli piyasadan alınan kompresörler, tahribatsız kontrol usulleri ile yüzde yüz yerli üretim olan rahvan uçak çeker aracı hakkında bilgi aldı.

haberfark.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.