Konya'da herkesin tanıdığı akademisyen fena dolandırıldı! Bir servet kaybetti

Konya'da herkesin tanıdığı akademisyen fena dolandırıldı! Bir servet kaybetti
Konya'da herkesin tanıdığı akademisyen fena dolandırıldı! Bir servet kaybetti.

2009'den 2017 yılına kadar Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreterlik görevini yürüten, 2017 yılında ise Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde (NEÜ) akademisyen olarak göreve başlayan NEÜ Hukuk Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Akman, dolandırıcıların kurbanı oldu. İddiaya göre Akman, 444 ile başlayan bir numara tarafından arandı. “Hesabınızı takibe aldık, şifrenizi kesinlikle değiştirmeyin” diyen şahıslar Akman'ın hesabından dakikalar içinde 1 milyon 400 bin TL'nin çekti.

8634.jpeg

PARA KISA SÜRE İÇİNDE ÇEKİLDİ!

Dolandırıcılar, eğitimli eğitimsiz, yaşlı genç dinlemiyor. Yeni taktiklerle birçok insan dolandırıcıların ağına düşüyor. İddiaya göre NEÜ Hukuk Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Akman, 444 ile başlayan bir numara tarafından arandı. Karşıdaki şahıs Akman'a “Hesabınızı takibe aldık, şifrenizi kesinlikle değiştirmeyin” talimatını tekrarladı. Akman olayı çözmeye çalışırken, bir süre sonra “Kayıt yaptırın” mesajını aldı. Bunun üzerine banka hesabını kontrol ettiğinde kısa süre içinde 1 milyon 400 bin TL'nin çekildiğini anladı.

DOLANDIRICILARI YAKALAMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI!

Akman, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne giderek durumu anlattı. Yapılan incelemelerde, dolandırıcıların Akman'ın SİM kartını kopyaladığı, takibi yapılamaması için de yurt dışından getirilen kayıt dışı cep telefonuna takılıp, hesabının boşalttıklarını saptadı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcıları yakalamak için çalışmalara başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.