KOP Eylem Planı'nda Sona Yaklaşıldı

KOP Eylem Planı'nda Sona Yaklaşıldı
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından hazırlanan 'KOP Eylem Planı' çalışmalarında sona yaklaşıldı.

2012 yılının ikinci çeyreğinde bvaşlayan eylem planında sektör kısıtlaması olmadan bakanlıklardan, bölge illerindeki kamu, kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarından proje önerileri yazılı olarak talep edildi.

Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinden oluşan KOP Bölgesi'nin kalkınmasını hızlandırmak amacıyla kurulan KOP İdaresi çalışmalarına devam ediyor. Eylem planı kapsamında merkezi teşkilat ve bölge illerinden gelen proje önerileri ilk etapta Kalkınma Bakanlığı'na, daha sonra Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu'na sunulacak.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, kurul aşamasından geçecek planın bu yıl içinde açıklanarak resmen yürürlüğe girmesini beklediklerini ifade etti. Babaoğlu, eylem planı kapsamında merkezi teşkilatlar ve bölge'deki kuruluşlardan gelen proje önerilerin, ekonomik kalkınma ve rekabetin güçlendirilmesi, kentleşme, sosyal-kültürel gelişmenin sağlanması, altyapının geliştirilmesi ve kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi olarak beş ana eksende toplandığını söyledi. Eylem Planı'nın bölge insanın gelir düzeyini yükseltmeyi amaçladığını belirten KOP İdaresi Başkanı şunları ifade etti: "Sosyal, kültürel ve ekonomik alanları bütüncül bir yaklaşımla değerlendirerek KOP Bölgesi'nde tarım, ulaştırma, enerji, imalat, turizm gibi sektörlerin yanı sıra sosyal alanda da bir dönüşüm hedeflenmektedir. Hazırlanmakta olan eylem planı, bölge insanın gelir düzeyini yükseltmeye, sağlık ve eğitim yapısını sağlamlaştırmaya, aile kurumunu güçlendirmeye, yoksullukla mücadeleye ve bölge dışına göçü önlemeye yönelik projeleri kapsayacaktır."

KOP İdaresi tarafından hazırlanan 'Taslak KOP Eylem Planı'nın bölgenin tarihinde yakaladığı en önemli yatırım programı fırsatı ve projesi olduğunu vurgulayan Babaoğlu, "Bu tarihi fırsat bölge tarafından iyi değerlendirilmeli, bütün tarafların katılımı ile sahiplenilmelidir. Bölge'nin kalkınmasını hızlandıracak eylem planı aynı zamanda ülkemizin 2023 ve 2071 makroekonomik hedeflerine katkı sağlayacak nitelikte olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.