KTO’nun Hazırladığı ’Konya Kitabı’ Yayınlandı
Konya Ticaret Odası (KTO)’nın hazırladığı Konya Kitabı XV “Kaybolmuş ve Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler” yayınlandı.
Konya Ticaret Odası ve KTO Karatay Üniversitesi şehrin kültürel, tarihi ve ekonomik alanlarına yönelik yeni eserler vermeye devam ediyor. Yeni İpek Yolu Dergisi Özel Sayısı Konya Kitabı XV “Kaybolmuş ve Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler” adı ile yayınlandı.
KTO’nun bugüne kadar 60’ın üzerinde eseri Konya’ya kazandırdığını dile getiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, ’Kaybolmuş ve Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler’ kitabı ile bu eserlere bir yenisini daha eklemekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. KTO ve KTO Karatay Üniversitesi’nin Konya’daki bilimsel, kültürel ve sosyal alanda ortak yayın yapmaya başladığını belirten Öztürk, Konya Kitabı XV’in iki cilt halinde hazırlandığını söyledi. Kitap ile ilgili bilgi veren Öztürk şunları söyledi:
“Tek cilt olarak planlanan ancak Konya’mızın mesleki alandaki zengin birikimi sonucu iki cilde çıkardığımız özel sayımızda ilk Peygamber Hz. Adem’den, son Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’e kadar hemen bütün peygamberlerin meslekleri dahil yazılı ve görsel kaynaklara dayanan birçok çalışma yayınımızda yer aldı. Anadolu Selçukluları ve Beylikler dönemindeki serbest meslekler, geçmiş tarihlerde Konya’da faaliyet gösteren esnaf grupları ve tarihi derinliklere sahip meslekler, Türk esnaf teşkilatının hamileri, esnaf/meslek pirleri, esnaf teşkilatımızın sözlü gelenekteki belgeleri, esnaf destanları yayınımıza büyük zenginlik kattı. Toplam iki cilt halinde ve 750 sayfadan oluşan eserimizde 90 civarında mesleğin tanıtımı yapılmış, kaybolmuş ya da kaybolmaya yüz tutmuş birçok meslekte derinlemesine incelenmiş oldu. KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Çınar’ın editörlüğünde hazırlanan ’Kaybolmuş ve Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler’ kitabımızda zengin bir yazar kadrosu yer aldı. Özel sayılarımızda ve diğer yayınlarımızda Anadolu’muzun ve şehrimizin sosyo-kültürel kimliğini ve bilimsel profilini ortaya çıkarmaya gayret ediyoruz. Özel sayılarımızın alanında tek kaynak olma noktasında önemli bir yere geldiğini görmek bizlere büyük mutluluk veriyor. Bugüne kadar yayımlanan eserlerimiz ilimizin, ülkemizin tarihine ışık tutuyor, bilim çevrelerine ve araştırmacılara kaynak oluyor. Umut ediyorum ki bu misyonunu üyelerimizin, halkımızın ilgi ve desteği ile gelecek yıllarda da sürdürecektir.”
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Konya alanında önemli bir kaynak olacak yeni bir eseri daha yayın hayatına kazandırmanın gurur ve sevincini paylaştıklarını belirterek, bundan sonra da bu çalışmalarını artırarak devam ettireceklerini kaydetti.
15. sayısına ulaşan Yeni İpek Yolu Konya Kitabı’nın bir ansiklopedi niteliği taşıdığını, birçok çalışmanın alanında tek kaynak olduğunu belirten Öztürk, bu yayına makale veren yazarlara ve yayının editörüne sağladıkları katkılardan dolayı çok teşekkür ettiklerini ifade ederek, gelecek yıllarda Konya’nın tarihi ve kültürel değerleri ile ilgili yayınların serisini artırabileceklerini sözlerine ekledi. haberfark.net
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.