Ramazan, Müslümanlar İçin Bir Fırsattır

Ramazan, Müslümanlar İçin Bir Fırsattır
Ramazan Ayı münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınlayan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Ramazan’ın Müslümanlar için çok farklı anlamları bünyesinde taşıyan, manevi duyguların zirveye çıktığı çok değerli bir mevsim o

 

 

 

-Ramazan’ın Hayırlar ve Esenlik Getirmesini Diliyorum -

 

RamazanAyının dünyevî meşguliyetlerden uzaklaşmak, ferdî, ailevî ve içtimai hayattayolunda gitmeyen bazı unsurları düzeltmek, onarmak ve ihya etmek için çokönemli bir fırsat olduğunu kaydeden Rektör Acar, “Ramazan, her Müslüman’a farzkılınan orucun yanı sıra; gönüllerde yeşeren yardımlaşma ve dayanışmahasletleriyle bereketli bir dönemdir. Müslümanların, yapacakları ibadetlerleAllah’ın rahmetine kavuşmanın coşkusunu en son noktasına kadar hissetmesi veyaşaması gerekir. Bu ay Müslümanlar için yıllık bir fırsattır. Bu fırsatakavuşmuş olmak büyük bir nimet; değerlendirip sonunda kazananlardan olmak isebüyük bir berekettir. Bu duygularla Ramazan Ayını tebrik ediyor, tüm insanlığahayırlar, sağlık ve esenlik getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

-Kamil Oruç, Kötü İşlerden Vazgeçmekle Mümkün Olur - 

 

ASÜİslami İlimler Fakültesi (İİF) Dekanı Prof. Dr Mehmet Bahaüddin Varol da,Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah’ın “Ramazan, insanlar için bir hidayet rehberi,doğru yolu ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak,Kur’an’ın kendinde indirildiği bir aydır. Öyleyse içinizden kim bu aya ulaşırsaonu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, tutamadığı günlersayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Buda sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmenizve şükretmeniz içindir” dediğini anımsattı. Ramazan’ın sadece ibadetlerleyaşama ayı değil, aynı zamanda bireysel, ailevi ve toplumsal hayata çeki düzenverme zamanı olduğunu kaydeden Dekan Varol, “Ramazan, toplumsal alandakisorunlarımıza önce kendimizden başlayarak çözümler üretme, geliştirme vepaylaşma zamanıdır. Peygamber Efendimiz, orucun sadece yemekten ve içmektenkesilmek olmadığını bildirerek; kâmil ve sevaplı orucun, faydasız sözden, boşvakit geçirmekten, kötü söylemekten ve nefsin kötü işlerinden vazgeçmeklemümkün olacağını bizlere nasihat eder” dedi. 

 

-Ramazan Ayında Neler Yapılması Gerekmektedir? -

 

RamazanAyında oruç ve diğer ibadetlerin yanında en çok yapılması gerekenin Kur’an’ıKerim okumak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Varol şöyle devam etti: “Bu,Efendimizin, dua ve zikir ayında Kur’an’ı Kerim’i daha çok okumasısebebiyledir. Zaten Cebrail (a.s.) Ramazan ayı boyunca her gece Efendimizinyanına gelir, karşılıklı olarak birbirlerine Kur’an okurlar ve böylece o günekadar gelen ayetleri bir daha gözden geçirmek suretiyle kontrol ederlerdi. Heryıl bir defa yapılan bu karşılaştırma olayı, Efendimizin son Ramazan’ında ikidefa yapılmıştır. Ramazan Ayı boyunca Kur’an’ı Kerim okumanın manevi dünyamızakattığı bambaşka bir zenginlik, bizim uygulamalarımızdaki mukabelegeleneğimizdir. Gündüzünü oruçla, gecesini ibadetlerle geçirdiğimiz bugünlerimizde Kur’an okuyarak, dinleyerek, tefekkür ederek, anlayarak ve onuhayatımızın her alanında uygulayarak, yaşamımıza rehber edinmeliyiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.