Sütaş, Mesleki Eğitime Katkıda Bulunuyor

Sütaş, Mesleki Eğitime Katkıda Bulunuyor
Süt hayvancılığı ve süt teknolojilerine yönelik eğitim çalışmalarını destekleyen Sütaş, Uludağ Üniversitesi ve Aksaray Üniversitesi'yle sürdürdüğü işbirlikleri ile mesleki eğitime de katkıda bulunuyor..


Sütaş'ın geçen yıl başlattığı "Sütaş Meslek Yüksek Okulu Bursu" ve "Sütaş Eğitimde Başarı Desteği Programı"ndan "Süt ve Besi Hayvancılığı Programı", "Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı" ile "Laborant ve Veteriner Sağlık Programı"nı en yüksek puanla tercih eden öğrenciler yararlanabiliyor.

Mesleki eğitimin sektörün gelişimi açıdan büyük önemi olduğunu vurgulayan Sütaş Grubu Başkanı Muharrem Yılmaz, şunları kaydetti: "Süt ve süt ürünleri sektörü, iyi yetişmiş meslek yüksek okulu öğrencileriyle daha da ileri gidecek. Toplumumuza sağlıklı süt ve süt ürünleri sunabilmek, ülkemizdeki süt üretiminin miktarını ve kalitesini artırmak için mesleki eğitimin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz."

Yılmaz, 'Süt hayvancılığı ve süt teknolojileri öğrencileri, Aksaray ve Karacabey'deki uygulamalı süt hayvancılığı eğitim merkezlerimizin yanı sıra, uygulamalı dersleri için fabrikalarımızdan ve çiftliklerimizden yararlanabiliyorlar. Bundan sonra da 'Ottan Sofraya Süt Değer Zinciri' yönetim modelimiz gereği, öğrencilere sütçülüğü sevdirmek ve bu alanda kendilerini geliştirmek isteyen öğrencilerin daha iyi eğitim imkanlarına sahip olmaları için çaba harcamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Sütaş Meslek Yüksekokulu Bursu, Uludağ ve Aksaray üniversitelerinin "Süt ve Besi Hayvancılığı Programı", "Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı" ile "Laborant ve Veteriner Sağlık Programı"na en yüksek puanla giren 3'er öğrencinin 2 yıllık eğitim, barınma, yemek giderlerini ve harçlık ihtiyaçlarını kapsıyor.

Sütaş Eğitimde Başarı Desteği ise başarılı öğrencilere 4 farklı alanda katkı sağlayarak başarıların devamlılığını sağlamayı hedefliyor. Buna göre, En yüksek başarı puanıyla 1. sınıfı tamamlayan en başarılı 5'er öğrenci, 2. sınıfa geçtiklerinde yabancı dil bursu almaya hak kazanıyor. En yüksek başarı puanıyla 1. sınıfı tamamlayan en başarılı 5'er öğrenci ayrıca Sütaş'ta iki ay süresince ücretli staj yapma imkanına sahip oluyor.

En başarılı 5'er mezun "Sütaş Genç Sütçüler Programı"na alınarak, yabancı dil eğitimleri bir yıl daha sürdürülüyor. Bir yıldan sonra, iş performansı ve yabancı dil düzeyine göre değerlendirilerek, her bölümden 2'şer kişiye yurt dışında üç ay süresince mesleki gelişim programına katılma ve staj yapma hakkı tanınıyor. Ayrıca kendi çiftliklerini kurmak isteyen tüm Süt Hayvancılığı bölümü mezunlarına, Sütaş'ın "Sözleşmeli Üreticilik Projesi" kapsamında öncelik verilerek fizibilite, projelendirme ve kredilendirme gibi konularda destek sağlanıyor..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.