Terletmeyen giysiler seçin

Terletmeyen giysiler seçin
Soğuk algınlığına karşı önemli uyarılarda bulunan Dr. Sait Önal, soğuk havada kat kat giyinmekten ziyade terletmeyecek yünlü ve pamuklu giysilerin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi
Hava sıcaklıklarının düşmesiyle son haftalarda toplumda soğuk algınlığı hastalıkları çoğalmaya başladı. Soğuk algınlığı nedeniyle onlarca kişi hastanelere müracaat ederken, uzmanlar soğuk algınlığının nezle, grip, farenjit, bronşit, zatürreeye neden olabileceğini belirtiyor. Özel Selçuklu Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Dr. Sait Önal, burun tıkanıklığı, ateş, halsizlik, öksürük, ağrı gibi belirtileri yaşayan kişilerin bir hekime muayene olmalarını ve bir süre yatarak dinlenmeleri gerektiğini söyledi. Soğuktan korunmak için önerilerde de bulunan Dr. Sait Önal, soğuktan korunmak için kaban, bere gibi soğuğa karşı koruyucu kıyafetlerin giyilmesi gerektiğini öncelikle belirtiyor.
“TERLETMEYECEK ÜRÜNLER GİYİLMELİ”
Önal, bu seçimi yaparken önemli olanın ise kat kat giyinmekten ziyade terletmeyecek ürünlerin tercih edilmesini dile getirerek, “Çok kalın giysiler yerine vücudu havasız bırakmayacak şekilde bir giyim tarzı belirlenmelidir. Yünlü, pamuklu giysiler tercih edilmeli, kıyafetler temiz tutulmalı, eve gidildiği zaman dış kıyafetleri diğer temiz kıyafetlere vs. temas ettirilmemeli, tercih edilen atkılar temiz olmalıdır. Bunun yanında sigara içilen ortamlardan uzak durulmalı ve kesinlikle sigara içilmemeli. Eller sık sık temizlenmelidir. Hapşırma ve öksürme sonrasında eller mutlaka yıkanmalıdır ve günlük hayatta sık sık özellikle kışın ağız ve burun temizliği yapılmalıdır. Hasta kişilerden uzak durun. Özellikle bebek ve çocuklar için bu daha da önemlidir. Metabolizmaları yetişkinlere göre daha zayıf olan çocuklar hasta olan kişilerden uzak tutulmalı, hastalık sahibinin bulunduğu odada bulundurulmamalı” dedi.
Bardak, tabak, kaşık, havlu gibi araçların hastalığın kolay yayılmasına neden olacağından bu süreçte ayrı kullanılmasına daha çok dikkat edilmesini tavsiye eden Önal, tek kullanımlık mendiller, havluların kullanılmalı gerektiğini de dile getirdi.
“ÇOCUKLARIN OYUNCAKLARI TEMİZ OLMALI”
“Çocukların oyuncakları sürekli temiz olmalıdır. Çünkü oyuncaklarda ve özellikle bazı özelliklere sahip oyuncaklarda mikroplar çok çabuk ve yoğun bir şekilde birikebilir” ifadelerini kullanan Sait Önal, şöyle konuştu: “Çocuklar bu oyuncaklarla sürekli birlikte olduklarından hastalanmaları daha kolay olabilir, dikkat edilmesi gereken bir durum da oyuncakların evin her yerinde olmamasıdır. Bu şekilde oyuncakların kirlenmesi daha da kolay hale gelir. Dışarıda her ne kadar kirli bir hava da olsa evlerin havalandırılması önemlidir. Dışarıdaki havanın soğuk veya kirli olduğu düşüncesiyle havalandırma ve nemlendirme işlemi ihmal edilmemelidir. Mikroplar kısa süre içinde barındığımız yere yerleşirler, bu süre 3–4 saat olabilir. Bu yüzden gün içinde yaşam alanımızı belli aralıklarla temizlemek, silmek gerebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.