TYB Konya 2021 Programını Açıkladı

TYB Konya 2021 Programını Açıkladı
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi 2021 yılı takvimi ve faaliyetlerini Başkan Ahmet Köseoğlu tarafından düzenlenen bir basın toplantısı ile paylaştı.

Geçen yıl salgın (Kovit19) ile yapılan mücadeleye rağmen faaliyetlerini durdurmak yerine dijital platforma taşıyarak devam ettirme kararlığını gösteren TYB Konya Şubesi bu yıl da dopdolu bir program hazırlayarak Konya kültürüne yeni zenginlikler kazandırma şevkinden bir şey kaybetmediğini gösterdi.

TYB Konya Şube binasında düzenlenen basın toplantısında Başkan Ahmet Köseoğlu: “İlim ve sanatın, hak ve hakikatin ışığı olarak insanlığı aydınlatan güzel şehrimiz Konya’da, kültür sanat ve bilim adına planladığımız faaliyetlerimizin takvimini 20 yıldır her yılın başında paylaşıyoruz.

Yaşanan salgın sürecinde geçtiğimiz yıl programlarımıza ara vermeden devam ettik. Şartlar gereği birçok faaliyetimizi çevrim içi gerçekleştirdik. Bu süreçte görüldü ki dijital dünya ile sözümüzün coğrafyası genişledi ve Konya dışına taştı.

Bu yıl ki programlarımızı bu durumu da göz önüne alarak “insanlığa sözümüz var” üst başlığıyla dijital platformlardan ulaşabileceğimizin heyecanını şimdiden duyuyoruz.

Bu yıl TBMM tarafından “İstiklâl Marşının kabulünün 100. Yılı” ilan edilmesi, Cumhurbaşkanlığınca da “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ilan edilmesi ile birlikte “Hacı Bektaş-ı Velî yılı”nın da devam ediyor olması, faaliyetlerimizin ağırlığını oluşturdu. 20 Şubat’ta “İstiklâl Marşı: Bin Yılın Destanı” başlığı altında bu yılın ilk programını Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı – M. Âkif Ersoy Araştırmaları Merkezi Başkanı Mehmet Doğan’ın konferansıyla başlatıyoruz.

Yayınlanan 38 haftalık takvimde Necmettin Erbakan, Tahir Büyükkörükçü, Sadettin Nüzhet Ergun ile Namdar Rahmi Karatay gibi Konya’ya maddi, manevi ve kültür alanında hizmet etmiş büyükler hatırlanacak ve hatırlatılacak. İstiklâl Marşı ve yazarı Mehmet Akif düzenlenecek üç programla anılacak.

Bu programlarla birlikte “100.Yılında İstiklâl Harbi’nin Edebiyatımıza Etkileri” ile birlikte “100. Yılında İstiklal Harbi’ne Mevlevî’lerin ve Bektaşîlerin Etkisi” başlığıyla da iki konferansımız olacak. Yunus Emre – Mehmet Âkif şiirleri üzerinden ‘Şiirin Değiştirme Gücü’ konuşulacak. “Yunus Emre Bilgi Şöleni” ile “İstiklâl Marşı ve Mehmet Âkif bilgi şöleni” de bu yılki yapılacakların arasında yer alacak. Edebiyatla ilgili altı program gerçekleştirilecek. Bu programlarda “meselemiz; masalların izinde çocuk edebiyatından denemeye, eleştirinin eşiğindeki edebiyattan, sinema ilişkisine, edebiyat ve itibar ” konuları işlenecek. Hacı Bektaş-ı Veli, Seyit Harun Veli, Sultan Veled ve İmam Maturidi ile de unutmamak adına hemhâl olunacak, bilgiler tazelenecek yeni bilgilerle tanıtılacak, tanışılacak.

Köseoğlu ayrıca bu yıl “11. Mevlânâ Ulusal Şiir Şöleni”ni de gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.

70f71f1d-9d92-4459-aeb2-87f588c5a1ae-1-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.